MENÜ

 

Változások

 

Tisztújító küldöttgyűlésre utaztak Budapestre az ország minden megyéjéből a NAV NYOSZ klubjainak küldöttei, több hónapos előkészület után az új elnökséget megválasztani. Előre tudható volt néhány személycsere, mivel az érintettek időben jelezték visszavonulási szándékukat. Volt, aki ezt nyíltan felvállalta, mások sejtelmes találgatásnak engedtek teret, s a jelölő bizottság hírei szerint egyes posztokra új jelölteket szemeltek ki a küldöttek. A törvényesség szigorú őre, dr. Bálint László nem adott felmentést, a legszabályosabban kellett eljárni mindenben. 

Ugyancsak komoly megkötést jelentett a dr. Bessenyei Gábor levezető elnök által meghatározott kétperces felszólalási időtartam. Így viszont nem csúsztunk ki az időből. Meghallgattuk Czikora András elnök úr gondolatait, amelyekkel kiegészítette A Mi Lapunk márciusi számában megjelent összegzését. Írásban mindenki előzetesen megkapta Szobota Gyula gazdasági felelős pénzügyi beszámolóját, amelynek főbb adatai most szóban is elhangzottak. A felügyelő bizottság részéről Simon Sándorné értékelte a klubok pénzügyi tevékenységét. 

A szavazólapok kiosztása, kitöltése, összegyűjtése és megszámolása után a jelölő és szavazatszámláló bizottság elnöke, Untener Erika ismertette a választási eredményt, amely szerint a NAV NYOSZ új elnöksége: 

 

Elnök: dr. Kaizinger Tibor 

Alelnök I.: Horváth Attila,

Alelnök II. Horváth Zoltán 

Titkár: Bozányné Nemes Rita 

Jogi tanácsadó: dr. Bálint László György 

Szociális-és kegyeleti felelős: Komor Géza 

Kulturális-szabadidősport felelős: Netye Mihály 

Sajtófelelős: Bogschützné Gados Júlia 

Gazdasági felelős: Szobota Gyula 

Pénztáros: Gyimesi Attila 

 

Régiófelelősök: 

Közép-Magyarország:

  1. Csík Bálint (vám- és pénzügyőri) 
  2. Bessenyei Gábor (adóügyi)

Észak-Magyarország: Géczy Attila

Észak-Alföld: Nagy Gyula

Dél-Alföld: Csapó Imre

Nyugat-Dunántúl: Rózsa Róbert

Dél-Dunántúl: Varga Imre

Közép-Dunántúl: Dobos Károly

 

Felügyelő bizottság:

  1. Elnök: Tukacs György
  2. Tagok: Hajdú Miklósné, Simon Sándorné

Tíz évet töltött a posztján Czikora András elnök, aki már nem jelöltette magát, visszavonul a közélettől.

Adóügyi helyettese, Varga Sándor egészségi állapota miatt nem folytatja az elnökségi munkát.

A 25 éves Szövetségben hosszú időt, tizenöt évet dolgozott titkárként Tánczos Imre, aki most befejezte elnökségi tevékenységét, viszont klubvezetőként továbbra is aktív marad.

Ugyanígy vonul vissza Borsi Béla észak-alföldi régiófelelős, a Záhonyi Klub alapítója, az elnökségnek kezdetektől fogva tagja, klubja továbbra is számít rá.

Mindannyiuknak köszönjük a nyugdíjas közösségért végzett áldozatos munkát! Jó egészséget és még hosszú ideig tartó tevékeny életet kívánunk!

Gados Júlia

 

 

Asztali nézet