MENÜ

 

Magad uram...

 

Így év vége felé minden megyei igazgatóság meghívja, megvendégeli nyugdíjasait, hogy még érzékelhetőbbé tegye: a szakmai utódok nem feledkeznek meg a számukra utat taposó elődeikről. A nemzedéki találkozó egyben lehetőség is az egykori kollégák közötti örömteli viszontlátásra. Ez mindkét elődszervezetnél, az APEH-nél és a Vám- és Pénzügyőrségnél is szokás volt.

 

Most már tudható, hogy idén egyetlen kivételként Jász-Nagykun-Szolnok megyében nem történt ez meg. Mégis volt év végi összejövetel Szolnokon, ha nem is megyei szintű. Az évzáró klubnapra a Szolnoki Pénzügyőr Klub vezetői mindig is nagy hangsúlyt fektettek. Mivel idén már nem kaptak helyet a hivatal épületében, ezért mélyebben kellett a zsebébe nyúlnia Kovács Sándor gazdasági felelősnek az éttermi költségek miatt. Szervezési anomália, hogy az igazgatóság épp ekkorra időzítette a saját rendezvényét, emiatt jónéhányan távol maradtak, akiket pedig már meghívtak az évzáró klubgyűlésre.

 

A hivatalában fogadott bennünket dr. Turcsányi Zsolt pénzügyőr ezredes, igazgatóhelyettes. Nehéz helyzetbe került, hiszen egyszerre két helyen kellett volna lennie. Nem is tudom, hogyan oldotta meg, de az ebédet még velünk költötte el. Észrevettem, hogy az irodában a pénzügyőri sport trófeák mellett ott feszít a nyugdíjasok két gyönyörű serlege is. Egy kis sétával eljutottunk az étterembe, ahol már vártak ránk a többiek. A meghívott vendégek körébe tartozott Nagy Gyula észak-alföldi régiófelelős, nem kis utat megtéve nyíradonyi otthonától. Meglepetést okozott Csapó Imre dél-alföldi régiófelelős, aki régi ismerősként üdvözölte az idősebbeket, hiszen hajdanában Bács-Kiskun és Szolnok megye egy parancsnokság alá tartozott, és Imre személyzetisként mindenkit ismert.

 

Elsőként Bartos Gyula klubvezető foglalta össze a klub ez évi programjait: hajókirándulás a Tiszán, jászberényi látogatás, Munkácsy-kiállítás, állatkerti séta, I. NAV-os Regionális Nyugdíjas Találkozó Nyíradonyban, nevezés a Nyárbúcsúztató Fesztivál főzőversenyére, ott sikeres szereplés. Program tehát volt, résztvevő viszont alig. „Mindig a legkisebb létszámmal veszünk részt a közös programokon! Jövőre ezen változtatni kell!”

 

Gyula csak akkor enyhült meg, amikor a szülinapos Báldos Tiborné Icát köszöntötte abból az alkalomból, hogy mostantól ingyenes lesz az utazás számára is. Majd egy hatalmas ajándékkosárral lepte meg Kovács Sándor gazdasági felelőst a klubért végzett lelkiismeretes munkájáért. Egyúttal át is adta a szót az önmagát röviden csak mindenesnek nevező kollégájának. Beszámolójából megtudtuk, hogy harminchét fő fizetett tagsági díjat, s ezt a létszámot növelni szeretnék.   Megköszönte a segítséget, hogy dr. Panyik Éva megyei igazgató asszony engedélyezte a hivatali személygépkocsi használatát a klub programjaihoz. Elismerőleg szólt Varga Balázs pénzügyőr őrnagyról, aki a legmagasabb szinten végzi összekötői feladatát, mindenkor, mindenben segíti a nyudíjas klubot. Jövőre lejár a klubvezetők mandátuma, hívta fel a figyelmet végezetül, erre készülnie kell a tagságnak. Reméljük, a vezetőséget tovább erősíti majd dr. Bíró Ferenc, jó szervezőkészségét, tájékozottságát, kommunikációs készségét latba vetve.

 

Más pénzügyőr klubok is növelni szeretnék a létszámukat így vagy úgy. Feltűnt, hogy mindössze két asszonyszemély ül az asztaloknál rajtam kívül. Hol vannak az asszonyok? - kérdeztem. Dolgoznak - érkezett a rövid válasz. Ha figyelembe vesszük, hogy a tagság jelentős része járadékos, ez érthető is. Az ő fiatal asszonyaik egyelőre nem fogják növelni a klublétszámot... Mást kell kitalálni. 

Bogschützné Gados Júlia

 

 

Asztali nézet