MENÜ

 

Nyíregyházi nyugdíjas találkozó

 

Alapos szervezést igényel az elnökség részéről, hogy lehetőleg képviseltesse magát minden igazgatóságon az év végi nyugdíjas találkozók alkalmával. Egy másik program kapcsán dr. Kaizinger Tibor elnök urat ezúttal Bozányné Nemes Ritával és Netye Mihállyal együtt kísértük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyugdíjas rendezvényére, Nyíregyházára. Az igazgató távollétében adóügyi helyettese, Tóth Árpádné köszöntötte a megye nyugdíjasait, külön mindkét szakterületet, majd beszámolt a szervezet adóügyi tevékenységéről, mert mint mondotta, ő ahhoz ért. Szívesen hallottunk volna pár gondolatot a vám- és pénzügyőri oldalról is, de a jelenlévő igazgatóhelyettes nem emelkedett szólásra. Igaz, mindössze tizen jöttek el a pénzügyőrök közül - Záhonyból, Csengerről is beutaztak a megyeszékhelyre az esős novemberi napon –, viszont őket érdekelte volna néhány gondolat szakmájuk mai helyzetéről.

A Szövetség tevékenységéről részletes beszámolót hallhattak a jelenlévők dr. Kaizinger Tibor NAV NYOSZ elnöktől. Ezt követően az öt éve alakult adóügyi klub vezetője, dr. Fazekas Jánosné ismertette klubjuk ez évi programjait. Megemlítette, hogy várják a jelentkezőket, kirándulásaikhoz szívesen fogadják a pénzügyőr klub tagjainak csatlakozását is. Ahogyan más megyékben, itt is megoldható az alkalmankénti közös szervezés a két klub részvételével. Ezt a felajánlást nagyon jó volt hallani, annál is inkább, mert a nyíregyházi pénzügyőr klub alapítója, klubvezetője Irinyi István nyolcvannyolc (!) évesen szervezi klubja életét a magas átlagéletkorú tagság részére. Csak néhány évvel fiatalabb nála Borsi Béla záhonyi alapító-klubvezető. Minden bizonnyal ők ketten a Szövetség klubvezetőinek doyenjei, tisztelet a kitartásukért, a munkájukért! 

Mégegyszer megemlítették Pista bácsit, méghozzá egy tréfás-kedves, szívet melengető felszólalásban, ahol vers, próza és dal formájában adta elő gondolatait, érzéseit „Éva a gépteremből”, azaz Kis Böndi Jánosné, adóügyi nyugdíjas. Egy faluból származnak, így régi, jó ismerősök Irinyi Istvánnal. Vidám hangulatot teremtett az ebédhez, körbekínálva „finánc-látta” pálinkáját és saját borát. 

B.Gados Júlia

 

 

Asztali nézet