MENÜ

 

Sülve-főve….

 

Sülve-főve együtt a két csapat. Ma éppen főve, ugyanis grillezés helyett szaftos marhapörkölt rotyogott az üstben, tarhonya duzzadt a lefedett lábasban a Dunakanyar Pénzügyőr Klub évadzáró összejövetelén, melyre meghívást kapott a már-már „iker klub”-ként emlegetett fővárosi pénzügyőr klub tagsága is. Nosztalgiánkat erősítette, hogy erre az alkalomra bebocsájtást nyertünk a verőcei kúriába, ami egykor állandó bázisa volt a Dunakanyar-osoknak.

Főzőmestereink ezúttal is Csík Bálint és Csík István voltak, őket összes műszerükkel és fűszerükkel a fedett teraszra száműzte a mostoha, kitartóan áztató eső, a vendégeket meg a szűkös alagsori előtérbe. A fiúk kora reggeltől készítették elő és kavargatták, ízesítették a pörköltet, s a zamatok igazolták, hogy a vörösbor nem csak a szakácsok bicepszét, de az étel minőségét is javította.

A közel ötven fős társaságot Szabó Józsefné Marika, klubvezető intette pár perces csendre, míg a klub működésének tavaszi évadját értékelte és lezárta, illetve néhány közelgő, vagy őszi eseményt ajánlott a tagság figyelmébe.

Az asztalok pedánsan felterítve, nehezen lehetett megállni, hogy az ember a főétel előtt ne lakjon jól a Dunakanyar klub hölgytagjai által sütött, s hozott süteményekből. Asszonyok, köszönjük nektek a fáradozást!

Bár a mezőgazdaságnak kell az eső, örültünk volna, ha erre a napra kicsit szünetelteti magát az égi áldás, de nem! Ám nem hagytuk magunkat: a jóízű ebéd, kávézás és sütizés után Grósz Sándor buli-zenéjére táncra is perdültünk, különösen Dikter Tibi forgatott meg sok hölgyet.

Tisztelt résztvevők! Higgyétek el, megfogalmazni legalább olyan nehéz az élményeket, mint előkészíteni, lebonyolítani és rendben lezárni. Ennek jegyében szeretném őszintén, valamennyi résztvevő nevében megköszönni minden segítő munkáját: Csík Pistának a beszerzést és előkészítést, Bálintnak – is – a főzést, két Tiborunknak, Dikternek és Gampe-nak a cipekedést rakodást, Faragóné Klárinak, Kazinczi Jutkának, Angyaliné Magdinak, Mezeiné Györgyinek a terítést, kávéfőzést, felszolgálást, elpakolást, és mindenek fölött Csík Istvánné Mártinak a mosogatást és a pultban nyújtott segítségét.

A vendéglátás ugyanis nem magányos tevékenység: főleg egy társasági esemény szervezése gondokkal, feladatokkal jár. Kedves Dunakanyar klub-tagok! Ti most – is – remekül megfeleltetek ennek a kívánalomnak!

Köszönjük, a viszontlátásra legközelebb!

untener

 

Képek: Kaspárné Németh Éva

 

 

Asztali nézet