MENÜ

 

Őszköszöntő

 

Szeptember elején még nyárbúcsúztató fesztiválon érezték jól magukat nyugdíjasaink, a hónap  végén pedig, mondhatni, őszköszöntő összejövetelnek adott otthont a pünkösdfürdői Királyok útja végén lévő oktatás és sportközpont. Míg az előző program országos jellegű volt, most a Fővárosi Pénzügyőrök Klubja rendezett - már hagyományosnak mondható - Máté napi sportnapot klubtagjai számára. Épp egy nappal korábban ért véget a nyáridő, meglehetően friss volt a reggel, de azért tizenhatan mégis megjelentek a helyszínen. Természetesen a legfrissebb Csík Bálint klubvezető volt.

 

A legtöbben tömegközlekedéssel, egyesek autóval, míg ketten két, azaz négy keréken érkeztek az eseményre. Nemes Rita és Untener Erika gondolta a bemelegítésnek ezt a módját, kihasználva lakásuk viszonylagos közelségét. Jöttüknek igencsak megörültek a már ott lévők, mivel Rita kerékpárján érkezett egy csinos piknikkosár is, Erika jóvoltából megtöltve friss kenyérrel, saját készítésű körözöttel, ecetes csípős zöldpaprikával, zöldségekkel, egy csupornyi zsírral. Serényen kenegettük a szendvicseket, és nekiláttunk a sportnap megalapozásának egy pompás lakomával. Jutott egy-két korty mindenkinek Gampe Tibi pálinkájából, és finom vörösbor is került a poharakba. Ezalatt a pingpong labda már ott pattogott Faragó Klári és Tibi között, aktívan és stílszerűen csatlakozva ezzel a sportnapot megnyitó Tánczos Imre beszédéhez.

 

Közben előkészítették a Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei a lövészethez szükséges táblákat, asztalokat, lőfegyvereket. Lakmározás után átsétáltunk a lövészet helyszínére. Akkora távolságok vannak abban a kertben, hogy kisebb túrának is felfogható egy ilyen átrendeződés, tehát két sportág is teljesítve egy füst alatt. Köztudott, hogy Bircsák Dóri nagyon jó lövész, de most aztán emberére akadt Gampe Tibi személyében! Elképesztő amit prodkáltak! A lányok közül Erika nem csak célozgatott, de telibe is talált, míg Bircsák Évi ravasz módszerrel próbálta kiérdemelni bajnok férjura elismerését (néhány stikában nyomott lyukkal a lőlapja közepén).

 

Kosárra dobásban ki más is lehetne a legjobb, mint az egykori kézilabdás Csík Pista! Labdaérzéke fantasztikus, csont nélkül bedobta a lasztit minden alkalommal. De a közös torna sem esett nehezére, csakúgy, mint a többieknek. Az újabban minden sportágat bátran kipróbáló Boross Pistinek semmiség volt ez a laza kis mozgás, amire jómagam invitáltam a társaságot. Jól kiszellőztettük a tüdőnket ott a Duna-parthoz közel. Még a legidősebbek is odajöttek, Anna és Imre legalább nézték a többieket.

 

Dóri részletesen beszámolt az eseményről videofelvételén és a fotóin. Azonban már összepakolt, amikor Ritával elkezdtük ütögetni a tollaslabdát, így arról lemaradt. Ezért aztán Vásárhelyi Sanyi kezébe nyomtuk a fényképezőgépet, s őt kértük meg, hogy dokumentálja a sportnap utolsó eseményét. Dórikám, a konkurencia itt van a láthatáron!

 

Szellemi tornára is volt lehetőség, ugyanis Erika elhozta a kockakészletét. Egyből akadt vállalkozó a játékra, jó ötlet volt betenni a csomagba. A nagy vidámság mellett komoly dolgokról is szó esett: Kaizinger Tibi klubtársunk, mint a szövetség elnöke megosztott egy-két információt velünk. Jó ötlet volt a sportnap bevezetése, ilyenkor egy kicsit megmozgatjuk magunkat és egymást.

B.G.J.

 

A sportnap videója és diái

 

 

Asztali nézet