MENÜ

 

Az egyenruha összetartó ereje

 

Utoljára találkozunk ebben a felállásban – közölte a hallgatósággal Molnár Tamás pénzügyőr ezredes, a Közép-dunántúli Vám- és Pénzügyőri Regionális Főigazgatóság vezetője a térség testületi nyugdíjasainak székesfehérvári éves találkozóján. Mint a 2011-ben létrehozott NAV minden hivatalában, a dr. Vida Ildikó elnök asszony távozását követő, a jövőt illető bizonytalanság ebben a régióban is érezteti a hatását. Fel-felröppennek hírek, elképzelések az újabb átszervezésről, létszámleépítésről, ezekről mi, nyugdíjasok a sajtóból tájékozódunk valamelyest. Ki, hol kap állást, és kap-e egyáltalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal berkein belül, az majd kiderül - a vám- és pénzügyőrség állománya mindenesetre elég harcedzett már e téren. Miként a főigazgató reméli, az átszervezésnek lehetnek majd akár pozitív hatásai is. Úgy legyen!

Dobos Károly régiófelelős (vajh, mi lesz az ő szerepük, elnevezésük, ha megszűnnek a régiók?) megköszönte a főigazgatónak, az igazgatóknak azt a hathatós segítséget, amely révén a távolabb élő, és az idős kollégák részvételét lehetővé teszik a közösségi programokon, melyekből felsorolt néhányat.

Miként Nyíregyházán, úgy Komárom-Esztergom megyében sincs megoldva nyugdíjasaink összejöveteleihez a klubhelyiség - tudtuk meg Szegedi Gyula klubvezető hozzászólásából. Komáromban már nincs vámhivatal, ezért Tatabányára kell elutazni, ha klubnapot akarnak tartani, mert az ottani vám- és pénzügyőri igazgatóság szívesen látja őket. Esztergomban akár önálló klubot is alakíthatnának az ottani pénzügyőr nyugdíjasok, mert vannak hozzá elegen, viszont sajnos nem akad vállalkozó a klubvezetői posztra.

A mai helyzet értékelésével kezdte Czikora András ny. vezérőrnagy, a Szövetség elnöke felszólalását. Megállapította, hogy a mai nyugdíjasok minden gond és baj ellenére a Vám- és Pénzügyőrség aranykorában töltötték le szolgálati évtizedeiket, majd kitartást, helytállást kívánt a jelenkor pénzügyőreinek, hitet az összetartást jelképező egyenruha erejében. Ezt követően átnyújtotta Szegedi Gyula klubvezetőnek a kiemelkedő teljesítmény elismeréséért járó Nyugdíjasokért Emlékérmet. A találkozó résztvevői tapssal adtak hangot egyetértésüknek.

Tavaly még Horváth Károly volt a veszprémi klub vezetője, de posztjáról lemondott. Most mégis ő emelkedett szólásra, bemutatván utódját, Gombás Líviát, s magasztalta munkáját, amellyel megmentette a klubot a megszűnéstől.

Ezúttal Egyed László, nem csupán Váczi Mihály: Még nem elég! című költeményének mélyen átélt előadásával készült. Áttért prózára, és egy kis önvallomás formájában tudatta velünk, hogy nála a versmondás lelki és szellemi erősítő tevékenység. Segít elkerülni a gyógyszert és a patikát. Mi mást is kívánhatnánk hetvenöt éves kedves kollégánknak: le ne tegye kezéből a verses köteteket!

b.g.j.

 

 

 

Asztali nézet