MENÜ

 

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

 

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Nógrád Megyei Igazgatóságának  igazgatója, Nagyfalusi Sándor, találkozóra hívta nyugdíjasait a hivatal székházának alagsori tanácstermébe 2015.november 18-án.

Az ünnep alkalmából üdvözletét és jókívánságait küldte a megjelenteknek Czikora András NAV NYOSZ elnök vezérőrnagy úr és Szalainé Ostorházy Mária a NAV Észak-agyarországi Régiójának Főigazgatója.

Jelenlétével megtisztelte találkozónkat Varga Sándor a NAV NYOSZ elnökhelyettese, Vadász Ibolya a NAV Észak-magyarországi Régió főosztályvezetője, valamint Géczy Attila alezredes a NAV NYOSZ Észak-magyarországi régiófelelőse.

Az ünnepségen megjelentek nagy örömére, idén a kollégáink gyermekei, unokái szolgáltatták a műsort. Verssel, mesével furulyaszólóval, professzionális táncbemutatókkal. Egy kivétel azért volt. A  Budapesti Pénzügyőrzenekar Szalonzenekar tagjai az ünnepség egész ideje alatt, remek hangulatot varázsoltak a vendégek számára.

Nagyfalusi Sándor  igazgató úr így kezdte köszöntőjét: "semmit sem változtok", melyet a hirtelen megfiatalodott nyugdíjasok jóleső érzéssel nyugtáztak. Ennek ellenére - mondta- nem lehet, hogy ebben a teremben szakmáról, munkáról ne essen szó, bár nem szeretne unalmassá válni.

Röviden szólt az igazgatóság jelenlegi helyzetéről, feladatokról, helytállásról, eredményekről.

A hivatalt is érintő átszervezésről jelenleg csak a médiából tájékozódnak, úgy tudják, hogy kétszintű marad az adóztatási rendszer, jó hír, hogy megmarad a bűnügyi igazgatóság, amely munkájával feladatukat is segíti.

Varga Sándor elnökhelyettes úr arról szólt, hogy 2013-ban helyesnek bizonyult az adóági klubok megszervezése, amelyek éves programok alapján dolgoznak választott vezetőkkel, két megye / Szolnok és Komárom / kivételével.

A programok megvalósulásáról személyesen is, de legtöbbször a régiófelelősök révén tájékozódtak. Elmondta, Nógrádban jól működik az adóági nyugdíjas klub, melyet gazdag programok sikeres megvalósulásai igazolnak.

Géczy Attila NAV NYOSZ régiófelelőse, Varga Sándor elnökhelyetteshez kapcsolódva egyértelmű sikernek nevezte az Adóági Nyugdíjas Klub  működését Salgótarjánban.

Ezért, nagy örömmel jelentette be /gyönyörű virágcsokorral a kezében/, hogy a klub vezetője Motyovszki Andrásné, a NAV NYOSZ Elnökségének javaslata alapján a Bezerédj-díj ezüst fokozatában részesül. Felkérte Varga Sándor elnökhelyettes urat a kitüntetés átadására.

A kitüntetési átadás pillanatát megragadva,  gratulációként, és a nyugdíjas kollégák találkozóra való meghívás elfogadását megköszönve mondott pohárköszöntőt Nagyfalusi Sándor igazgató úr, amelyet pezsgős koccintás és nagyon finom, közösen elfogyasztott ebéd követett.

A pénzügyőrzenekar fáradhatatlanul produkálta az üdítő dallamokat, de ekkor már eluralkodott az egymás iránt érdeklődő, a helyi és a világ dolgait egyaránt érintő "eszmecserék" duruzsoló " hangzavara" az ünnepi asztalok mellett. A fentiekben leírtak miatt nagyon sokan irigylik a NAV nyugdíjasait.

Én ezúttal is megköszönöm mindazoknak, akik évről-évre ilyen tisztelettel, szeretettel vállalják a velünk, nyugdíjasokkal való törődést.

Ők bizonyára tudják:

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."

 

Szilágyi Gáborné nyugdíjas klubtag

 

Asztali nézet