MENÜ

 

Az idősek világnapjára

 

A honlapunkon sorra jelennek meg a tájékoztatók a regionális találkozókról. Valamennyit a jó hangulat, az elismerések átadása jellemzi. Szerintem az ÉMRVPF miskolci székházában hangzott el először az ünnepi köszöntő.

Szabó Zsolt dandártábornok úr mindig ügyel arra, hogy ami történik, az akkor és az aktualitásában történjék.

Október elseje az idősek napja, tehát a régió szép korú vámosait is ekkor illik meginvitálni egy kis baráti beszélgetésre. Gondos előkészületek előzik meg a találkozót. Valamennyi jelentkezőt a rendezvényre el kell szállítani Salgótarjántól Sátoraljaújhelyig, és a svédasztal injencségeiről is gondoskodni kell, mert 12 órakor mindenki elfoglalja a kedvenc helyét a fehérabroszú asztalnál.

Külön figyelemre méltó, hogy Elnök úr magával hozta Dr. Kaizinger Tibor, Tánczos Imre, és Dr. Besenyei Gábor elnökségi tagokat, mert kiemelten fontosnak tartotta, hogy a területen élő nyugdíjasok érezzék a NAV NYOSZ személyre szóló törődését. Czikora tábornok úr úgymond „kihelyezett elnökségi ülést” tartott, amelyre meghívta Szalayné Ostorházi Máriát a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatóját, valamint Szabó Zsolt dandártábornok urat, főigazgatót és Dr. Mező Gábor, Erdélyi János főigazgató helyettes urakat. A cél a NAV NYOSZ munkájának, valamint a megújított és 2015. július 28-n aláírt és életbe lépett Együttműködési megállapodás” minél alaposabb megismerése és a lehetőségek kiaknázása volt. Látható, hogy valamennyi nyugdíjasainak az érdekeit képviseli a Szövetség, természetesen nagyobb arányban részesítve a helyi klubokban tevékenykedőket. A kulturális, sport, szabadidő, hagyományőrző programok tartalmas feltöltése, a szociális, kegyeleti gondoskodás, és gondozás elsősorban a klubtagok feladata. Fentről a keret biztosított a színvonalat a helyben élő tagoknak kell kitölteni. A kerekasztal beszélgetés végén a két regionális vezető messzemenő támogatásukról biztosította a Nyugdíjasok Szövetségét. Büszkék lehetünk, hogy az országban van egy olyan szervezet, amely nem felejti el a nyugdíjasait, felvállalja őket úgymond „ jóban-, rosszban” számít rájuk.

A regionális találkozó nagyon jó hangulatú volt. Az ünnepi köszöntő után az Elnök úr megköszönve Szabó Zsolt dandártábornok úr önzetlen segítségét, átadta részére a „Nyugdíjasokért+ emlékérmet. Jó helyre került a Szövetség legmagasabb elismerése. A regionális felelős javaslata alapján 80. születésnapjuk alkalmából külön köszöntötték Elekes Lajos pénzügyőr alezredes, Erős András őrnagy és Csaba Béla törzszászlós urakat. ( Persze nem maradt ki az ünnepeltek közül Bodnár Béla sem, aki az 50. évfordulóval büszkélkedhetett). A tarjáni lányok sorra rendelték a mulatós számokat. Szinte csak nekik húzták, hogy megismerni a járásáról, csípejének a mozgásáról.

Bízzunk benne, hogy jövőre ugyanitt, ugyan olyan jókedvben találkozunk a régi kollégákkal.

 

Géczy Attila

 

 

Asztali nézet