MENÜ

 

Kaposvár,

2015. november 06.

 

A Somogy megyei nyugdíjas pénzügyőrök találkozója hagyományosan a már megszokott módon – nagy várakozással és ünnepélyesen – történt. Csak egy kicsit kevesebben jelentek meg és a bejelentett várható ismételt szervezeti változás szomorkás hangulatával.

Ezúttal Dr. Domokos Ferenc alezredes megyei igazgató olvasta fel a NAV vezetőjének az idősekhez irt levelét, majd Hajgató Zoltán ezredes regionális főigazgató adott tájékoztatást.

Ezt követően a régiófelelős „visszaemlékezés” címmel adott kiselőadást – személyes élményeivel - egyrészt a testület mérföld köveiről, a megszűnésig, beleértve a jelenlegi helyzetet, másrészt a NAV NYOSZ mai helyzetéről, továbbá a régió nyugdíjas klubjairól, a nyugdíjasok életéről. Nyomatékkal hangsúlyozva, hogy a Somogy megyeiek változatlanul hátrányos helyzetben vannak, mert a megyében nincs pénzügyőr nyugdíjas klub. Tenni kell valamit. És történt is sok minden:  

Várható „hozadéka” a találkozónak: megszűnik a régió – és az ország utolsó előtti - „fehér foltja”, „Somogyországban” még ebben az évben megalakul a Pénzügyőr Nyugdíjas Klub, mégpedig Barcson. Garancia erre Kovács László az utolsó ottani parancsnok, illetve e tájékoztatást megírója.

 

Varga Imre, régiófelelős

Asztali nézet