MENÜ

 

Találkozók Észak-magyarország megyéiben….

 

A legelső megyei nyugdíjas találkozóra szeptember 23-án került sor a NAV BAZ- megyei Adó-és Vámigazgatóság szervezésében.

Mi pénzügyőr nyugdíjasok évek óta hozzászoktunk, hogy regionális szervezésben összehívnak minket egy kis baráti találkozóra. Hasonlóan történt ez az adóhivatali dolgozóknál is megyei szervezésben. Az államigazgatás korszerűsítése a hatékonyság növelése érdekében a vám-és pénzügyőri, valamint adóellenőrzési hivatalok összevonásra kerültek. Az egységes szerkezetbe tömörítés után a NAV szervei is magukévá tették a nyugdíjasokkal való törekvést.

A külön díszteremben fehér asztal, kedvesség és jól szervezett program várta a NAV nyugállományú tagjait. A rendezvényen Weilandics Miklós igazgató ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy „egy szervezet fejlődésében az egyik legfontosabb tényező az emberi erőforrás”, amiben az elkötelezettség, hivatástudat kialakításában jelentős szerepet vállaltak a mai nyugdíjasok, ezért a mai napon tisztelettel ünnepeljük őket. A NAV NYOSZ részéről Czikora András vezérőrnagy úr kiemelte az együttműködés és a törődés fontosságát, amit a nemrég aláírt Együttműködési Megállapodás is megerősített. A délután baráti beszélgetéssel, kis figyelmességgel összeállított ajándékok átadásával folytatódott. (Naptár és a notesz mellett a NAV+, ami a 2016. évi nyugdíjas találkozó hivatalos kiadványát takarta).

Az idősek tiszteletére szeptember 28-n a Heves megyei Igazgatóság folytatta a találkozó szervezését. Itt Lukács György igazgató úr fogadta a vendégeket. Köszöntőjében kifejtette, hogy az adózás történetének új fejezeteként megkezdődött – és lassan befejeződik – a Nemzeti Adó-és Vámhivatal átalakítása. Mindig fontos volt számára a hivatástudattal és szakmai tapasztalattal elkötelezett munkatársak véleményét meghallgatni, különösen lényeges az összetartozásban jeleskedő nyugdíjasok gondolatait megszívlelni. Kiemelkedő példaértékűnek nevezete a hevesi klub működését. A szép korúak tiszteletére itt is összeállítottak egy külön kiadványt, amely bemutatta a klubélet egy-egy jeles mozzanatait. A NAV NYOSZ-t Csík Bálint úr képviselte, aki elmondta az aktuális történéseket, és lévén szakterülete, kiemelte a honlap, és a „MI LAPUNK” fontosságát. Az Igazgató úr és a helyettesei végig ott voltak a rendezvényen, beültek az asztalok mögé és beszélgettek a nyugdíjas munkatársakkal.

Az északi területen a magas színvonalú találkozók szervezését október 4-n a Nógrád megyei Igazgatóság folytatta D. Gaál Zoltán igazgató úr személyes és szuggesztív szervezésében. A köszöntőjében kiemelte, úgy érzi, magát mintha egy régi munkaértekezletbe csöppenne bele. Sok ismerős arc, volt kolléga veszi körül, és olyanokkal találkozik, aki 25 évvel ezelőtt is munkatársai voltak, ezért mai is örömmel merít a tapasztalataikból. Tállai András Úr Idősek Világnapja alkalmából írt köszöntőjét egy fiatal pénzügyőr főhadnagy hölgy /Baksa Judit/ olvasta fel, majd unokák tánc és furulya műsora következett. A háttérben Motyovszki Andrásné vezette klub életéből villantak fel életképek, míg a legnagyobb meglepetést az aktív dolgozók által összeállított táncos műsor adta. Lám-lám, a hölgyek nemcsak adórevizorként jeleskednek, hanem ha kell western táncosként is menők. Természetesen nem szabad megfeledkeznem az élőzenéről sem. Mind a három találkozón a NAV (Pénzügyőr) szalonzenekara biztosította a hangulatot. A megyei igazgatóságok vezetői gondosan mindent előkészítettek, mindenkit előre kiértesítettek, és nagy nagy szeretettel várták a megjelenőket. Nyugodt lehetek, mert a hagyományokon alapuló régiós szervezéseket átvették a megyei igazgatóságok, és töretlen odaadással folytatják tovább az összejövetelek lebonyolítását.

 

Géczy Attila, regionális felelős

Asztali nézet