MENÜ

 

Debreceni változások

 

Több változás történt a Hajdú-Bihar megyei Adó- és Vámigazgatóság szervezésében a nyugdíjas találkozóval kapcsolatosan. Végleg megszűnt a Debrecen és Nyíregyháza pénzügyőr nyugdíjasainak közös rendezvénye, pedig az utóbbi években – egyedüliként az összevonás óta - itt még működött ez a felállás. Ennek megfelelően az eddig megszokott nagyerdei Viktória Étterem színvonalas környezete is az emlékek közé sorolható mostantól. Mint oly sok mindenről, persze erről is megoszlik nyugdíjasaink véleménye. Van, aki kimondottan örült a régi parancsnokság étkezőjében kijelölt helyszínnek, mondván, hogy ott legalább ismerős helyen lesznek, még jobban megy majd a visszaemlékezés, hiszen hosszú évtizedekig ez az épület volt a munkahelyük, ezért ma is otthon érzik magukat falai között. Más pedig éppen azért nem jött el a találkozóra, mert csak a veszteségeinkre emlékeztetné itt minden. 

Ezért vagy ennek dacára mindenesetre meglehetősen sokan fogadták el az igazgatóság meghívását a klubvezető Varga István nagy örömére is. Veres István igazgató és vezetőtársai - dr. Szabó János pénzügyőr alezredes, vám- és pénzügyőri igazgatóhelyettes, Monok Tamás ellenőrzési igazgatóhelyettes, dr. Koppány Tibor Tamás folyószámla-kezelési és végrehajtási igazgatóhelyettes – mellett az „elnöki asztalnál” helyet foglalt Nagy Gyula régiófelelős, a NAV NYOSZ elnökségi tagja. 

Igaz, nem ehhez a megyéhez tartozik Borsi Béla, aki idén búcsúzott régiófelelősi posztjától, most mégis eljött, meghívták, hogy egy szép ajándékkosár kíséretében megköszönjék a megye nyugdíjasaiért és a debreceni klubért végzett munkásságát. Az ajándékot Varga István klubvezető nyújtotta át. 

Őszinte szavakat hallottunk a megyei igazgatótól a végzett munkáról, az újabban megszabott feladatokról, és a jövőre tervezett még újabb szervezeti átalakítások lehetőségéről. A vám- és pénzügyőri hivatással együtt járó szakmai tudnivalókat osztott meg dr. Szabó János alezredes a hallgatósággal. Örömünkre egyenruhában jelent meg a találkozón, így legalább megszemlélhettük a legújabb pénzügyőr „módit”. Ezek nagyon fontos momentumok, hiszen bennünket, nyugdíjasokat igenis érdekel, hogy mi történik szakmai utódainkkal, hogyan alakul volt munkahelyünk sorsa, s bár szakmánk változásai számunkra időnként nehezen követhetők, azért jó hallani minderről. Ezért is tartanám fontosnak, hogy a vám- és pénzügyőri igazgatóhelyettesek mindenhol tartsanak tájékoztatást ezeken a találkozókon a nyugdíjasoknak, mert erre igényünk van! 

Felszólalt még Nagy Gyula régiófelelős és Varga István klubvezető, akik beszámoltak a régió és a megye nyugdíjas életéről, a programokról. A debreceni klub legutóbbi sikerét, egy főzőfesztivál győzteseiként az ott használt köténnyel és az elnyert oklevéllel demonstrálták. A klub vezetői felkészültek az új jelentkezők fogadására, a találkozón ketten is aláírták a belépési nyilatkozatot. 

Gondos női kezek süteményt és szaloncukrot helyeztek el egy kis asztalkán, így a menza-szerű ebéd után az édesszájúak még nassolhattak is. De nem ez tartotta ott a nyugdíjas pénzügyőröket – a jóízű beszélgetések, egymás viszontlátásának öröme mindennél többet ér. 

Valaki feltette a kérdést, hogy vajon kik haltak meg tavaly óta? Ebből arra következtettem, hogy az illetőhöz nem jut el A Mi Lapunk, amelyben közöljük a tudomásunkra jutó gyászeseteket. Ezért lenne egy ötletem, amit mindenhol meg lehetne valósítani. Először is, fel kellene újítani és általánossá tenni azt a szép szokást, hogy ezeken a nyugdíjas találkozókon elhunyt kollégáink emlékére felállunk egy percre. Ez mintha kissé ellaposodott volna újabban. Ezt megelőzően viszont fel kellene sorolni mindazok nevét, akiket örökre elveszítettünk a megelőző évben. Így minden résztvevő tájékozódhatna erről a fontos kérdésről.

B. Gados Júlia

A fotókat Balogh László, a debreceni krónikás készítette.

 

 

Asztali nézet