MENÜ

 

ORSZÁGOS FINÁNCNAP

 

Egyre-másra érkeznek a reklamációk, amiért utólagosan értesülnek nyugdíjasaink egy-egy sikeres rendezvényünkről. Ők miért nem tudtak erről?! Szívesen eljöttek volna, nagyobb reklámot kellett volna csapni! Jelentem, a Honlap már jó néhány éve működik, reklámozzuk, ahol csak tudjuk, és sokan még mindig nem szoktak rá az olvasására. Nem áll módunkban minden egyes embernek külön meghívót küldeni, ezért tehát a Honlapon jelennek meg felhívásaink, program ajánlóink! Talán öntevékenyebbnek kellene lenni, és tájékozódni kellőképpen! Ezt a morgolódást is azok kénytelenek elszenvedni, akik rendszeresen olvassák a Honlap híreit és tudósításait...

 

Mint ahogy sokan már csak fényképekről kapnak hírt az Országos Fináncnapról is, amelyre a legkitartóbbak jöttek össze, hogy az évente sorra kerülő találkozón jól érezzék magukat egymás társaságában. Pasarét adott otthont a nyugdíjas vámosoknak és pénzügyőröknek, ahol a Pénzügyőr Zenekar kitűnő muzsikusainak dallamos számaira táncra is perdültünk, és közösen elénekeltük a Fináncnap indulóját "Újra itt van a nagy csapat!" Jó volt találkozni a ritkán látott kollégákkal is. Remek volt a hangulat! Köszönet érte dr. Balogh György nyugállományú altábornagy úrnak, aki évekkel ezelőtt kitalálta a rendezvényt, s azóta is rendszeresen összehívja az egykori munkatársakat.

 

A kollégákat köszöntő és a vámszakmát dicsérő ünnepi beszédének végeztével ajándékot vehetett át dr. Kaizinger Tibor elnök úrtól, aki debreceni látogatásáról hozta el a Berettyójfalun élő és alkotó kollégánk, Nagy István egyik festményét. Az egykori ártándi vámhivatal parancsnok nem tudott eljönni a találkozóra, így ezt a képet küldte maga helyett.

 

Sokan mások viszont jelen voltak, akik szintén nem jöttek üres kézzel: a jó hangulathoz nélkülözhetetlen házi pálinkák, saját készítésű finom borok egészítették ki az ebédet. Kiemelkedő szponzora volt a találkozónak Rozsnyai Géza a borászatából származó minőségi nedűkkel.

 

Ismervén Pasarét éttermi alkalmazottainak létszám gondjait, az ebéd tálalásában önkéntes segítők vettek részt, „fiúk-lányok” vegyesen! Így még bensőségesebb, családiasabb lett az összejövetel. Remekül éreztük magunkat, és nagyon örültünk a napokban kilencvenedik életévét betöltő Nagy Kálmán, a nyolcvanas éveit taposó Bányai Laci, Borbély Feri, Budavári József, Sárosi Gyula, Szűcs Gyula, Bukovics Benjámin és az őket lassan beérő többiek jelenlétének. A sokkal fiatalabb korosztály képviselőiből is eljöttek, de különösen a lányok: Laczkovszky Joli, Sidó Trudi, Bedő Vera jelenléte villanyozta fel a férfinépséget. Szobról Faragóné Klári és Kazinczi Jutka, Horváth Lujzi Veszprémből, Győrből Jáni Lajos és csapata, Komáromból Szegedi Gyula és kollégái tisztelték meg a rendezvényt jelenlétükkel a budapestieken kívül.

Már most felhívom mindenki szíves figyelmét, hogy jövőre is lesz találkozó, elő lehet jegyezni a naptárba!

B.Gados Júlia

 

 

Asztali nézet