MENÜ

 

 

Általatok és értetek

 

Miután március 8-a távol esik a Fővárosi Pénzügyőr Klub kijelölt klubnapjától (minden hónap utolsó keddje), ezért Csík Bálint klubvezető beiktatott egy rendkívüli alkalmat a Nemzetközi Nőnap megünneplése céljából. Így aztán március 6-án készültek fel a fiúk a női klubtagok köszöntésére.

Meglepően kevesen jelentek meg, ami talán betudható a rossz időnek, valamint egy másik programnak a múzeumunkban, ahol aznap nyitották meg az előző évi adományokból összeállított, májusig nyitva tartó kiállítást. Közülünk is voltak adományozók, akiket ilyenkor meghív a KEKI vezetése.

Ez azonban nem szegte kedvét a fiúknak. A kivetítőn kellemes zene mellet gyönyörű, virágos fotókat vetítettek a gyülekező idején. A klubvezető nyitó mondatai után Melegh Imre klubtársunk olvasott fel kedves rigmusokat, majd Shakespeare gyönyörű szonettjét hallhattuk tőle. Technikai szakemberré lépett elő Szobota Gyula, aki már más alkalmakkor is bemutatta tudását – a kivetítő profi kezelésével varázsolt nekünk most is egy szép, alkalomhoz illő zeneszámot. Nem kellett nélkülöznünk Csík Bálint köszöntését sem, aki minden évben saját szavaival köszönti a klub hölgytagjait, amihez mindenképp ragaszkodik. Szép gondolataiból idézek: 

„Mert ti, nők hozzátok életünkbe a tavaszt, a fényességet. Ti jelentitek számunkra a napsütést, a rügyfakadást. Általatok és értetek leszünk jobbak.”

Virág helyett végül most mindenki kapott egy golyóstollat ajándékba. 

Köszönjük a kedves figyelmességet a klub férfi tagjaitól, mi, nők ezt mindig nagyra értékeljük, és képességeinknek megfelelően továbbra is boldogan részt veszünk a klubéletben. 

Ilyenkor emlékezünk meg minden évben március 15-éről. A téma felelőse, Tánczos Imre idén a sokat vitatott Görgey Artúr életét ismertette azzal a szándékkal, hogy az idén kétszáz éve született hadvezér közmegítélését pozitív irányba fordítsa. Érdekes volt a kiselőadás, amit Imre fejből mondott el. 

Az ünnepi hangulatot kicsit háttérbe tolva vissza kellett térnünk a rögvalóságba: betegeinkről, idős klubtársainkról hallhattunk híreket, amelynek kapcsán végül egy kis összeesküvést szőttünk bizonyos idősotthon vezetőjének példátlan fafejűsége ellenében.

Cikk és képek: Gados Júlia

 

Bírcsák Adorján képes diái a klubnapról →

és fotója az ajándék tollról

 

 

Asztali nézet