MENÜ

 

Negyedszázados jubileum

 

Új helyszínt jelölt meg a Veszprémi Pénzügyőr Klub szokásos év végi összejövetelére szóló meghívója. Tradicionálisan a balatonfüredi pénzügyőr üdülő a bázisuk, most azonban Füred északi szélén, a Koloska-patak melletti adóági üdülőre esett a választás. Jó döntés volt, hiszen nagyobb létszámú társaságot vártak, s a technikai felszerelés is több helyet igényelt. Ez a helyszín kiváló környezetet adott az ünnepi összejövetelnek: december 2-án töltötte be ugyanis a klub fennállásának huszonötödik évét.

 

Minden jelentősebb klubösszejövetelre meghívják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Igazgatóságának pénzügyőreit, akiknek delegációja Stark Attila pénzügyőr ezredes, igazgatóhelyettes vezetésével mindig el is jön a nyugdíjasok közé. Szoros kapcsolatot ápolnak a  hétköznapokban is, a hivatásos állományú kollégák, amiben csak tudják, segítik a klubot.

 

A jeles évfordulóra elfogadta a meghívást dr. Balogh György nyugállományú pénzügyőr altábornagy, volt országos parancsnok, a Balaton és Balatonfüred szerelmese, aki régi, baráti kapcsolatot ápol Horváth Károllyal, a klubalapítók egyikével.

 

Egy ismerős arc mosolygott rám, de még mielőtt megfejthettem volna, miképpen is illik ebbe a miliőbe, kisegített Ferencsik Éva, a Veszprémi Adóügyi Klub vezetője – ő is hivatalos volt klubtársával, Nagy Lászlóné Sacival együtt az ünnepi találkozóra. Még két vendég érkezett Veszprémből, Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke és Szente József, a Veszprémi Nyugdíjasok Vezetői Fórumának elnöke, aki inkognitóban, Mikulásnak álcázva lépett a terembe. Volt nagy ováció, a zsákjából még szaloncukor is jutott a bátrabbaknak. December 6-án a Mikulás így hozhat meglepetést a nyugdíjasoknak!

 

Hosszú és alapos felkészülés előzte meg Horváth Károly alapító atya és két évtizeden át klubvezető Beszámoló emlékezés című előadását. Minden vendég nyomtatott formában és DVD-mellékletben kapta meg a klubtörténetet írásban és fényképeken. Némileg rövidítve és kommentárokkal fűszerezve ismerhette meg a hallgatóság a Veszprémi Pénzügyőr Klub történetét. Korát meghazudtoló összeszedettséggel, választékos beszéddel kápráztatta el a jelenlévőket a 87 esztendős Horváth Károly. Az előkészítésben és a lebonyolításan múlhatatlan érdemeket szerzett az ötvenes éveibe idén belépő, szolgálati járadékos Varga Tamás klubtag, a projektor kezelésével is segítve az előadót.

 

Megható pillanatokat élhettünk át, amikor az évek során elhunyt klubtársak nevét sorolta fel Károly, mialatt a kivetítőn is megjelent minden név és rendfokozat, vagy éppen a családi státusz. A megjelentek felállva hallgatták a névsort. Tizenkilencen voltak a klub alapításakor 1994-ben, tizenhatan már eltávoztak közülük. Veszprém, Ajka, Pápa, Tapolca nyugdíjas pénzügyőreit fogja össze a jelenleg huszonöt főt számláló klub. Létszámbővítés itt is csak a szolgálati járadékos kollégák csatlakozása révén képzelhető el idővel.

 

Hozzászólásában dr. Balogh György és Szente József köszöntötte a klubot a negyedszázados évforduló alkalmából. Amikor a zárszó után Zimonyiné Kishonti Judit klubvezető megadta a jelet,  Horváth Lujzi (Rudolf, a Mikulás rénszarvasa fejdíszét viselve) besziporkázott a tűzijátékos ünnepi tortával. Svédasztalos hidegkonyha kínálta finomságait, amelyek csinos elrendezéséről Valika és Lujzi gondoskodott, miként majd a torta szétosztásáról is. Egy valamit hiányoltam csupán, Marica  alkalomhoz illő versét, ami a tarsolyában maradt, pedig ő készült...

 

A fényképek és az emléklapok segítenek majd felidézni ennek a szép decemberi délutánnak a hangulatát. Szeretettel köszöntjük mi is a Veszprémi Pénzügyőr Klubot, gratulálunk a negyedszázados jubileumhoz, és sok sikert kívánunk az elkövetkezendő évtizedekre!

Gados Júlia

 

 

Asztali nézet