MENÜ

 

 

„Mindig van, ami megörökítésre vár!”

 

 

A NAV Galéria egyformán mér: ugyanolyan komolysággal és mércével, ugyanolyan ünnepélyes körülmények között, ugyanolyan külsőségekkel indította útjára a NAV NYOSZ nyugdíjasainak fotópályázattal összekötött kiállítását, mint az aktív alkotókét. Mindjárt itt az alkalom, hogy megköszönjük a NAV KEKI vezetőinek megjelenését a megnyitón, illetve azoknak a munkatársaknak a szerkesztési munkáját, akik ezúttal is elkészítették „A mi világunk lencsén keresztül” című nívós prospektust.

A pályázók, alkotók, és érdeklődő résztvevők szürke szerdái között színes volt a nap, amelyen megnyílt a kiállítás. Mint Tánczos Imre beszédéből megtudtuk, a nyugdíjasok fotópályázatára összesen hétszázhuszonöt munka érkezett huszonegy alkotótól, melyek közül a zsűri anonim módon – érthetően nehéz döntéssel -, több szűréssel választotta ki a falra került negyvenkét fotót. A képek merítése – ahogy divatos kifejezéssel mondhatjuk -, széles körű: tájkép, unoka, portré, élmény, pillanat- és zsánerkép. De mind a köznapi élet tükrei, az életigenlő élet tükrei. Mert van élet a nyugdíjazás után! Programok, kirándulások, kreativitás, család, élmények, jókedv, alkotás, remény.

Csak néhány kiragadott mondat azokból, amit a pályázók magukról írtak: „Vallom, hogy a céltalan élet nem vezet sehova.” (Jáni Lajos) „Azt hiszem, azok ott ketten mi vagyunk, a feleségem és én. Ezt éreztem, amikor ezt a két fát egymásba kapaszkodva megláttam. Muszáj volt megörökítenem őket. (Kovács László) „Nem kedvelem a beállított fotós témát. A szépet, a furcsaságot, az érdekeset, a pillanat megörökítését szeretem. (Netye Mihály) „Mindig van, ami megörökítésre vár.” (Horváth Henriette) „Vallom, hogy mindegy, hogy a nyugdíjas mit csinál, csak tegye, amiben öröme telik, mert a tétlenség beteggé teszi a lelket.” (Bene Edit) Nos, legyen ez a végszó – hacsak nem a kezdet! Kezdet arra, hogy aki nem vett részt a most lezárult pályázaton, az meggondolja magát, és a következőre benevez. (Nehezítsük meg a bíráló bizottság dolgát!)

Lelkesedésem ugyan nem szunnyad, de ideje, hogy ismertessem a fotópályázat helyezettjeit. Az első díjat Kunvári Gábor, a másodikat Talpas Balázs, a harmadikat pedig Károlyi Barnabás nyerte el. A férfiak díjesője mellett különdíjat kapott – ahogy a zsűri egyik tagja, Láng-Miticzky András mondta: a zsűri kedvence -, Bogschützné Gados Júlia „Enyém a vár” című képe. Szívből gratulálunk minden díjazottnak, de minden pályázónak is!

És köszönet illeti a színvonalas, kreatív ötletekből kifogyhatatlan Tánczos Imre klubtitkárt, egyben fő szervezőt (akinek ugyan a fontos zöld mappáját a legfontosabb pillanatban állítólag „megette a tehén”, kereste is jó pár percig. Ilyen belépőt anno Honthy Hanna produkált, de a „mi drága Imrusunk” humorérzéke – akárcsak vitalitása – végtelen, így ezzel a váratlan felütéssel is csak emelte a megnyitó hangulatát!

Ahogy dr. Bocsó Gábor, a NAV KEKI főigazgató helyettese mondta: emelem poharam a nyugdíjasok harmadik megmutatkozására a NAV Galériában! Csatlakozom: emelem szavam, elismerő érzéseim és tollam a korosztály tiszteletére!

Untener Erika

 

Alkotók és helyezések ⇒

 

Károlyi Barnabás megküldött egy albumot a megnyitón készült képekből. Erre a linkre kattintva - https://goo.gl/photos/45qAwQx1kGA8HeBf6a -, ezt bárki megnézheti.

 

A beérkezett 729 kép pedig itt nézhető meg (1.2 Gbyte) ⇒

 

 

 

Asztali nézet