MENÜ

 

A pécsi nyugdíjasok látogatása a Magyar Televíziónál

 

A pécsi Pénzügyőr Klub november közepére budapesti látogatást szervezett, amelyre meghívást kaptak a Baranya megyei adóági klubtagok is, akik örömmel csatlakoztak hozzánk. Így egy csapatként indultunk útnak a kissé hideg, néhol már-már deres időben, egy kis lélekmelegítő welcome-drink és meleg pogácsa elfogyasztása után.

 

Utunk első állomása NAV Pasaréti Sportközpontja volt, ahol megtekintettük az előző napon megnyílott „Élethosszig alkotva” című kiállítást, amelyet a NAV NYOSZ elnöksége szervezett. Az alkotó kedvű nyugdíjas pénzügyőrök és adóügyi tisztviselők a nyugdíjba vonulásukat követően megnövekedett szabadidejüket és nem utolsósorban tehetségüket kihasználva szebbnél szebb grafikákat, festményeket, textilképeket és egyéb alkotásokat készítettek, és küldtek el a Szövetségnek. Mindannyiunknak nagyon tetszett a gyűjtemény, reméljük, jövőre is megrendezik a kiállítást.

 

A Sportközpont konyhájának köszönhetően egy finom ebédet fogyasztottunk el, és utána indultunk az MTVA Kunigunda utcai „székházában” található látogatóközpontba. Ott egy remek vezetés keretében felelevenedett előttünk az MTV múltja, jelene, na és persze jövőképe. Megismerhettük a televízió stúdióit, a műsorkészítés módját napjainkban, a díszlettárat. Egy rögtönzött forgatás keretében ki is próbálhattuk magunkat magazinműsor-vezetőként vagy időjósként a mai technikával berendezett látványstúdióban. Megtapasztalhattuk, hogy nem is olyan egyszerű dolog a műsorkészítői mesterség.  Ottlétünk alatt éppen zajlott a „Fölszállott a páva 2018” forgatása, de találkozhattunk gyerekkorunk híres mesefiguráival is, így készülhettek közös fotók a tévé-macival és Süsüvel.

 

Sajnos a televízió székházának megtekintése kissé elhúzódott, így a dunai hajózásról le kellett mondanunk. Ehelyett beiktattunk egy rövid megállót egy újabb keletű nevezetességnél, a Várkert bazárnál. Az esti Budapest fényei elvarázsoltak bennünket, átélhettük a boldog békeidők feelingjét. Végül „kiverekedtük” magunkat a főváros mindennapjaihoz tartozó forgalmi dugóból, és hazatértünk. Bízom benne, minden résztvevő tartalmasnak ítélte ezt a kirándulásunkat is.

Cikk, képek: Fischer Péter,

Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas Klub

 

 

Képes beszámoló ⇒

 

 

Asztali nézet