MENÜ

 

            Megtartott koszorúzás

 

Gyorsan teljesült Netye Mihály kívánsága: a NAV NYOSZ elnökségének néhány tagja elutazott Lónya községbe, hogy megkoszorúzza gróf Lónyai Menyhért egykori pénzügyminiszter sírhelyét halálának 135. évfordulója alkalmából. Egyúttal szemrevételezték a sírkápolna felújításának második ütemeként rendbehozott új tetőzetet, amelyre Varga Mihály pénzügyminiszter úr külön költségkeretet engedélyezett.

          Nem csupán a Budapestről vitt koszorú került a helyére, hiszen dr. Kaizinger Tibor elnök, Bozányné Nemes Rita titkár, Netye Mihály elnökségi tagok mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek nevében Borsi Béla volt régiófelelős, a Záhonyi Klub vezetője is koszorúzott. A Beregsurányi Kirendeltség osztályvezetője, Danku Sándor pénzügyőr őrnagy személyében képviseltette magát a hivatásos állomány. Vendéglátónk, Nagy Ernő, a község új polgármestere eddig úgy élt a tudatunkban, mint az itteni gyerekek tanító bácsija. Megválasztásával ez módosult, gratulálunk az új szerepkörhöz, és sok sikert kívánunk munkájához ez úton is! A visszavonulást választó Király Edit, eddigi polgármester asszonyt régi ismerősként üdvözölhettük.

        Ismert, hogy a lónyai kisiskolások patronálását felvállalta az elnökség. Míg az elmúlt évben pénzadományt gyűjtöttünk, amiből hasznos és szükséges dolgokat kaptak a gyerekek, ez alkalommal ruhaféléket, könyveket, megunt vagy már „kinőtt”, jó állapotban lévő játékokat vittünk magunkkal. A Mátyás utcai irodában már elférni alig lehetett a sok összegyűjtött holmitól. Szerencsére akadtak derék segítők, akik a ki- és bepakolásnál nem kímélték erejüket. A mikrobusz dugid megtelt, az utasoknak alig maradt hely.

            Került persze némi édesség is a csomagba. Boldogan vették át a megelőlegezett csoki Mikulásokat a gyerekek. Az ovisok szaloncukrot kaptak, amiből a délutáni alvás után nasolhattak a kicsik. A társasjátékok mindig jól jönnek, a ránk váró téli hónapokban pedig különösen.

     Így történt, hogy az évfordulón mégiscsak jutott koszorú gróf Lónyay Menyhért emlékhelyére, ha nem is a Budai Várban, de talán még megfelelőbb helyen, a sírkápolnájában. Látogatásunkkal egyformán áldoztunk a múlt, a jelen és a jövő oltárán.

B.G.J.

 

 

Asztali nézet