MENÜ

 

LUCA NAPJÁN

 

Ez most így alakult... Másodszor is sikerült összefutnom a Mikulással, igaz, ez nem volt teljesen véletlen. Néhány klubtaggal - Untener Erika ötletére és vezetésével - HÉV-re ültünk és elvonatoztunk Szentendrére. A Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Szalon mesebirodalmában tettünk látogatást, ahol a saját gyerekkorunkból ismerős, és még régebbi, szinte muzeális értékű karácsonyfadíszek bemutatásán túl ezernyi gyönyörűség között lehet válogatni és vásárolni.

Szentendre hangulata így, szürke ég alatt, didergető hidegben is elbájoló. Fagyi helyett ilyenkor az ember forralt borral vagy más melegítő itallal kényezteti magát például a Mikrocsodák kiállítás presszójában. Útközben forró csokival melegítették magukat páran, majd hamarosan kikötöttünk a Haraplak nevű helyen, ahol meleg gyrost, forró lángost és forró teát vételezve fejeztük be néhány órás szentendrei látogatásunkat.

Sok szempontból emlékezetes marad ez a vidám délelőtt... Például azért is, mert jellemzően nyáron, napos időben szoktunk ide látogatni, és nem is gondolnánk, hogy ilyenkor, advent idején is milyen sok turista keresi fel a városkát. Melegen öltözzünk fel, és télen is ki lehet, sőt, ki kell mozdulni a lakásból. Jó kis beszélgetések és sok nevetés tette teljessé ezt az egymás társaságában eltöltött néhány kellemes órát Luca napján, december 13-án, pénteken.

B. Gados Júlia

Képek: Bogschützné Gados Júlia, dr. Nagybátori Anna, Kovács László

 

 

Asztali nézet