MENÜ

 

Utolsó kedd – április 30.

 

 

Ismét a kártyás asztaltársaság volt az első a pasaréti étterem emeletén, ők már bőszen verték a blattot, mielőtt gyülekezni kezdett a klub tagsága a hónap utolsó keddi összejövetelére.

 

Pontosan kezdtünk, rövid beszámolót hallhatott a tagság a megelőző héten tartott országos küldött közgyűlésről. Falrengető dolog nem történt, az alapszabályban keletkezett némi pontosítás és korrekció, illetve a reszortfelelősök is referáltak szakterületükről. Az elnöki éves beszámolót mindenki elolvashatja a honlap megfelelő rovatában.

 

Megbeszéltük a következő, május 14-iki makkosmáriai piknik részleteit is, melyhez már csak a kellemes tavaszi időért szurkolunk.

 

Új vendéget tiszteltünk körünkben, nevezetesen Marton Bélát, aki pénzügyőr zenészként vonult nyugdíjba, s aki ígéretét tartva ellátogatott a klubnapra. Igaz, egyelőre „megfigyelőként”, és eléggé toporgott, miszerint alig ismer valakit, de bemutatás után kiderült, bizony akad néhány régi, kedvelt ismerős számára. Ha Béla a jövőben nálunk keres társasági életet – amire csak bíztatni tudom -, bizonyára egykettőre befogadó közösségre talál.

 

Következő kedves kötelességünk volt – azaz lett volna – három kerek születésnapos klubtársunk köszöntése. Távollétük miatt ez elmaradt. Így – talán érthető okokból és a fáradságos tapasztalatok miatt – a klubvezetés úgy döntött, hogy a jövőben az aktuális klubnapon át nem vett oklevelet és jelképes ajándékot a Mátyás utcai NYOSZ irodában vehetik majd át az érintettek. Jókívánságaink megilletik őket, viszont ez ügyben mindenki megértését kérjük!

 

Mindezt követően került sor a februárban elhalasztott, ceglédi nyugdíjas társunk, a nagy világutazó Kőhalmi Dezső távol-keleti úti-beszámolójára. Burma, Malajzia, Fülöp-Szigetek és India – ez volt körülbelül az útirány. Különösen kitüntetett figyelemmel hallgattuk a Manilából hozott élményeit, hiszen ott nagykövet egykori vezetőnk, a Vám- és Pénzügyőrség hajdani országos parancsnok helyettese, dr. Bencze József, akivel Kőhalmi Dezső találkozott is. Kollégánk, beszámolóját saját készítésű diaképekkel, illetve utazása során vásárolt emléktárgyakkal – napelemes, bólogató buddha, gyapjú sapka, árnyjáték bábfigura, pólók -, illusztrálta élménybeszámolóját. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki jelenlétéért!

 

Figyelem: a klubnapok a jövőben 13,00 azaz déli egy órakor kezdődnek. Ennek pici hátránya, hogy mivel az étterem fél egykor nyit, nem, vagy legfeljebb kapkodva lehet előtte megebédelni, előnye, hogy előbb végzünk, így a jól végzett munka után jobban esik az étel, de a nagyszülők kényelmesebben odaérnek az unokákért az oviba is. Tisztelettel kérjük a tagság megértését!

ue 

 

A klubnapot képeken megörökítette Bozányné Nemes Rita.

 

 

Asztali nézet