MENÜ

 

Királyi strandolás a Királyok útján… 

 

Kánikula programot tartottunk a NAV KEKI Királyok úti Oktatási Központjában. Míg az épületben tán az utolsó csoport fejtágítóját tartották, a NAV NYOSZ Fővárosi Pénzügyőr Klubjának kis csapata – úgy tucatnyian – az udvari medencében hűtötte le vérkeringését, vagy a hatalmas fák árnyában ejtőzött, szundikált, vagy beszélgetett. Ez itt maga a paradicsomi állapot, legfeljebb az oda- és hazautazás lehet strapás, főleg a belvárosból, bár a belépőjegy ára megéri a fáradságot, hiszen jogosultak részére igazán méltányos, mindössze 350 Ft.

Így hétköznap nem is zsúfolt, nem is hangos a porta, a kávé forró, a sör hideg. Vásári Sanyinak ezúttal nem csak a viccei voltak ízesek, de az étterem szakácsnőitől kifuvolázott pár adag ebédet, ami ugyancsak ízletes, olcsó és derekas mennyiség volt.

Csak az érkezés volt egyeztetve a klubtagsággal, mindenki kedve, vagy a rá még aznap várakozó elfoglaltsága szerint távozott a strandolásról. A nyugalom szigete ez a gondozott kert, tiszta vizű medencéjével, napozóágyakkal, asztalokkal jól ellátva. Kisebb-nagyobb társaságnak kellemes önszerveződő program lehet máskor is – kiegészítve akár egy Római-parti sétával, egy fagyi, hekk, egy sör elfogyasztásával – és ne feledjük: onnan gyakran közlekedik a BKV hajó is, több kiszállási lehetőséggel, egészen a Lupa szigetig.

Szerény beszámolómat bizonyára ezúttal is feldobják Bircsák Adorján fotói – mert ő a fürdőzés mellett még dokumentált is…

Untener Erika

 

Diavetítés ⇒

Videó ⇒

 

 

Asztali nézet