MENÜ

 

Meseszép kerecsendi erdő

 

Április 12-én klubunk 8 tagja reggel a 8 óra 30 perckor Kerecsend felé tartó autóbuszra szállt, hogy kirándulást tegyen a Kerecsendi Természetvédelmi Területen. Klubvezetőnk, Csehné Gizike itteni születésű és egy volt osztálytársa szólt, most érdemes jönni szétnézni. A buszról leszállva gyalog tettük meg az utat az erdőig, ahol már várt Ercsényi Károly polgári természtőr, Gizike ismerőse.

Karcsi kalauzolása mellett elindultunk az erdei tanösvényen. Rövid gyaloglás után meseszép világ tárult elénk. Amerre néztünk mindenütt virágtenger borította a fák alját és szinte elbódított bennünket a virágok kellemes illata is. Mint a szőnyeg, úgy terült el a virágok sokasága. Most nyílik ugyanis az odvas keltike, amit a településen élők Szent-György virágnak is neveznek, mivel György napja környékén virágzik. Csodálatos volt látni a fehér és lila virágok sokaságát, egyik ámulatból a másikba estünk.

A tanösvény végén egy kis tisztásra értünk, itt lehetőség volt egy kis pihenésre is.  Ezután visszatértünk kiindulási helyünkhöz. Innen kísérőnk autójával elvitt minket a település tájházába, ahol az elmúlt századok világa tárult elénk. Régi tárgyakkal berendezett osztályterem, az 1770-es évek Kerecsendje maketten és lehetne sorolni tovább. Minden-minden régi tárgy, ami itt látható az ő keze munkáját dicséri. Ehhez óriási megszállottság és nagy elhivatottság szükséges, hogy a régi értékek ne vesszenek el.

Köszönjük ezt a felejthetetlen délelőttöt! 

Nagyné Márti, klubtag

NAV Egri Adóügyi Nyugdíjas Klub

 

 

Asztali nézet