MENÜ

 

Évnyitó tárlatlátogatás

 

Nyitó programként Keleti Éva fotóművész kiállítására invitálta a Fővárosi Pénzügyőrök Klubja tagjait Imre Józsefné és Csík Bálint. A Szépművészeti Múzeummal átellenben álló, klasszicista stílusban megépített Műcsarnok leginkább kortárs művészeteknek ad teret. Most éppen a fotóművészet került sorra.

 

A sok-sok kiállított fénykép mellett tárgyakat, levelezéseket is bemutató kiállítást tárlatvezetéssel kérték a szervezők. Nagyban megkönnyítette dolgunkat a személyre szabott hangerősítés, ezáltal nem kellett az előadó köré gyűlve figyelni az elmondottakra, mindenki kedvére nézegethette a fotókat, s nem maradt le a fotóművész életútjának, szakmai pályájának ismertetéséről sem. A hely hiányában kimaradt fotók folyamatosan pergő videofelvételen láthatók.

 

Legnagyobb sikert a művészekről készült felvételek aratták. Jó volt látni régi, nagy színészeink portréit. Sokunk számára most derült csak ki, hogy Keleti Éva felvétele alapján készült a Nemzeti Színház előtt elhelyezett, Tímár Józsefet ábrázoló szobor, Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját idézve. Willy Loman megformálójaként cipeli a két nehéz bőröndöt – ez a jelenet szinte a nagy művész védjegyévé vált.

 

Sok érdekes részletet tudhattunk meg Keleti Éva munkastílusáról, a világról való felfogásáról, a fotózás általa értelmezett lényegéről. Jó ötlet volt, köszönet a szervezésért!

B. Gados Júlia

 

Képek: B.Gados Júlia, dr. Nagybátori Anna

 

 

Asztali nézet