MENÜ

 

 

Karácsonykor felcsedendül a hálaének

 

„A fák alatt kialakulnak a sárga, bordó, barna levélszőnyegek, s egyre sokasodó csupasz ágak lassan hozzászoktatják szemünket a természet téli látványához.”

Idézet B.G.J. főszerkesztő asszony tollából

 

A decemberi hónap nemcsak a hópihék csillogását hozza magával, hanem a legfontosabbat a szeretet ünnepét a karácsonyt is. Közeleg a fahéjillatú kalács és a szobába bevonuló fenyő illata, és csendesen, vagy hangosan, de mellénk telepednek a kedveseink is. A legdrágábbak a család ékei, nagymamák, mamák, unokák és felnőtt gyerekeik, Julik, Katik, Riták, Pannik és még sokan mások, akik a legfontosabbak nekünk.

November végétől várjuk az ünnep eljövetelét, az adventi készülődés, a vasárnapi gyertyagyújtások, a hit remény békesség és a szeretet jegyében.

Amikor lekerül a szalag a díszdobozról, apró ajándékokkal örvendeztetjük meg a körülöttünk lévőket és csendes gondolattal magunkhoz öleljük azokat is, akik már nem lehetnek velünk. Mindig a lelkemhez szól József Attila Betlehemi királyokról írt sora, és vidámmá tesz, amikor Weöres Sándortól olvasom:

 

”szép a fenyő télen –nyáron,

sose lepi dermedt álom:

míg az ágán jég szikrázik,

üde zöldje csak pompázik.”

 

Amikor Adytól felidézem, hogy

 

„Harangcsendül, ének zendül, Messze zsong a hálaének

Az én kedves kis falumban Karácsonykor magába száll minden ének”

 

mindig boldogság tölt el.

 

Kedves Nyugdíjas Társaim!

Mindenkinek és az Ő szeretteinek a Silent Night dalszövegével kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket!

 

Csendes éj! Szentséges éj!

Mindenkinek álma mély,

Nincs már fenn, csak a drága szent pár

Drága kisdedük álmainál.”

 

Somoskőújfalu, 2017. december havában:

Attilko

  

  

Kedves Honlapolvasók! 

Kívánom, hogy 2017. karácsonyán a szeretett járja át a földet, és boldogság, béke költözzön az otthonokba. Legyen nagyon sok örömötök a szeretteitekkel töltött közös időben, mert ezek azok a pillanatok, amik igazán számítanak.

Ha lehet, ne engedjük el azon társaink kezét, akik magukban, család nélkül kénytelenek megülni ezt az ünnepet. Emeljük fel a telefonunkat, és egy hívás erejéig kívánjunk nekik is áldott, meghitt ünnepet!

E gondolatokkal és ezzel a kis videóval kívánok minden Kedves Klubtársnak, Olvasónak békés, boldog karácsonyt.

Csík Bálint

 

 

 

Asztali nézet