MENÜ

 

Ipolyvecén jártunk

 

Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredes úr megemlékező kirándulást szervezett 2018. június 28-án. Öt éve már, hogy Arnold Mihály volt országos parancsnok, illetve az összevont NAV első vám- és pénzügyőri helyettese elhunyt. A megemlékezésen való részvételre régiófelelősünk, Varga Imre jóvoltából lehetőséget kaptak a nyugdíjas klub tagjai is. A meghívást a mohácsi és pécsi pénzügyőr nyugdíjas klub elfogadta, és képviselte a tagokat.

Míg az ország déli régiójából fölértünk északra, felidéztük a régi szép idők emlékeit. Elsőként az ipolyvecei temetőbe mentünk, ahol katonai tiszteletadás mellett elhelyeztük a megemlékezés virágait a tábornok úr sírján. Mécsest gyújtottunk, illetve a síron elhelyeztünk egy „Szigetvár-2018” feliratú kavicsot, amelyet Arnold Mihály szülővárosából vittünk magunkkal.

Ezt követően ellátogattunk a hajdani birtokra, az Arnold-majorba. Ott megtekintettük a közelmúltban felavatott szobrot, mely Túri-Török Tibor keszthelyi szépmíves mester alkotása. A háznál, illetve a tanyán az ott dolgozó alkalmazott szívélyesen fogadott bennünket, és rövid tájékoztatást adott a szoborról és közelben található emlékmúzeumról, ahol egy rövid látogatást is tettünk.

Kirándulásunk végén visszamentünk Drégelypalánkra, ahová hajdani tanfolyamaink emlékei is kötöttek bennünket a volt Vám- és Pénzügyőrség Oktatási Központjában. Mellette áll a Várkapitány étterem, ahol elfogyasztottuk a finom ebédet, közben a még aktív és a már nyugdíjas állomány tagjai jó hangulatú beszélgetésbe merültek.

A kései ebéd után a két csapat búcsút vett egymástól, és a kirándulásra a NAV Baranya Megyei Igazgatósága által biztosított gépkocsikkal hazaindultunk. Hazafelé szintén jó hangulatú beszélgetéssel, anekdotázással ütöttük el az időt. A jól sikerült megemlékező kirándulás megszervezésért köszönet illeti a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságát, illetve annak vám-és pénzügyőri elnökhelyettesét.

 

Fischer Péter, Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas klub

 

Képes beszámoló ⇒

 

 

Asztali nézet