MENÜ

 

ELNÖKSÉGI ÉRTEKEZLET

2019. október 21.

 

Ez alkalommal nem a Szövetség Mátyás utcai irodájában került sor az aktuális elnökségi ülésre. Balatonfüredre szólt a meghívó, az adóügyi üdülő kényelmes, tágas, tárgyalónak is használható nappalijába. S ha már ilyen messzire utaztunk, az éjszakát is ott töltöttük. A csapatépítésre is alkalmas találkozóra házastársakat is lehetett vinni.

 

Szinte még haza sem értünk, máris elhangzott a kérdés egy budapesti klubvezetőtől „Nocsak, költitek a pénzünket?!” Mielőtt gyökeret verne ez a gyanúsítgatás, tisztázzunk valamit! Minden résztvevő a saját nyugdíjából fizette a szállását és a közeli étteremben elköltött vacsoráját. Mi több, másnap a svédasztalos reggeli választékát is magunk dobtuk össze, otthonról szállított finomságokból. Vagyis: nem a Szövetség pénzén dorbézoltunk! Ez az eset legyen figyelmeztetés arra, hogy feltételezések alapján ne illessünk senkit súlyos vádakkal!

 

A rendkívüli találkozón elsőként Vilmányi Anikó gazdasági felelős pénzügyi beszámolóját hallgatta meg az elnökség, amely kapcsolódott az értekezlet első témájához, az idei rendezvények kiértékeléséhez. Mindhárom eseményről költségvetés készült, amelyből mindenki kapott egy-egy példányt. Megszavazta az elnökség, hogy jövőre mindegyik rendezvényt más időpontban kell megrendezni. A helyszínt illetően némi vita után eldőlt, hogy nem lesz változás, maradunk a Királyok útján. Az ötletelés során felmerült ugyanis, hogy ha évente más vidéki helyszínre vinnénk a Nyárbúcsúztató Fesztivált és a Senior10 Próbát, esetleg több embert be tudnánk vonni a rendezvényekbe. Ha ennek a kritériumnak meg akarunk felelni, akkor megoldás lehetne például, hogy a budapesti helyszínen mindig más régió mutatkozna be, már amelyik erre vállalkozna. Budapest ugyanis nagyjából az ország közepén van, könnyebben elérhető, mint mondjuk Sopronból Debrecenbe utazni vagy fordítva.

 

Az értekezlet másik fő témája a Kitüntetési Szabályzat megvitatása volt. Az előkészített tervezet alapján pontról-pontra lépve sok vita és változtatás után fogadta el a szabályzatot az elnökség. Eldöntendő kérdés volt például, hogy a jutalomnak szánt üdülési lehetőség kizárólag a teljes ellátást adó Hévízen legyen-e továbbra is, vagy vonjuk be a NAV többi üdülőjét és pihenőházát, amelyek viszont önellátó rendszerűek? Végül megszületett a döntés, hogy évente tizenkét fő részesülhet hatnapos hévízi jutalomüdülésben. A szabályzat öt évenként engedélyezi ugyanannak a személynek bármilyen jutalmazását, kitüntetését.

 

A harmadik, vegyes témakörben került terítékre, hogy adható-e külön támogatás a Veszprémi Pénzügyőr Klub fennállásának 25. évfordulója alkalmából tervezett ünnepségre, amit a klub levélben kérelmezett az elnökségtől. Parázs vita után az elnökség három ellenszavazattal megszavazta, hogy nem ad támogatást ilyen célokra egyik klubnak sem. Gazdálkodja ki a klub saját költségvetéséből a szükséges összeget, ha ünnepelni akarja magát.

 

Nem volt véletlen az elnökségi értekezlet helyszínének megválasztása, mivel másnapra hívták Balatonfüredre a dunántúli régiók klubvezetőit és pénztárosait, amelyen az elnökség öt tagja is részt vett.

 

Gados Júlia

Kép: Bozányné Nemes Rita, B. Gados Júlia

 

 

Asztali nézet