MENÜ

 

Elnökségi ülés

2018. október 25.

 

 

Biztató és ígéretes találkozóra került sor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője, dr. Sors László államtitkár úr és a NAV NYOSZ vezetői között – dr. Kaizinger Tibor elnök ezzel a bejelentéssel kezdte az értekezletet. Megtisztelő, hogy beiktatása után rövid időn belül fogadta delegációnkat az államtitkár úr. A találkozón szóba hoztuk többek között a Mátyás utcai klubhelyiség ügyét, amely két nagy létszámú fővárosi klubnak adott otthont a találkozóik megtartásához, de egyéb rendezvényeinknek is helyszíne volt a Szövetség huszonöt éves fennállása idején. Októberben bezárták, most Pasarétre kell áthelyezni a kiállítást, a műveltségi vetélkedőt, a klubnapot. Idáig még nem érkezett válasz megoldási javaslatainkra.

 

Örvendetes, hogy a legmagasabb rendű elismerések átadására újból a központi ünnepségen került sor. Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett nyugdíjasainkról az Elismerések címszó alatt kaphatunk információt a Honlapon.

 

Második napirendi pontként a szeptemberben megrendezett Nyárbúcsúztató Fesztivált és a főzőverseny országos döntőjét értékelte az elnökség. A csaknem háromszáz fős rendezvény résztvevői jól érezték magukat, de a szervezők azért tisztában vannak a hiányosságokkal, amelyeket a hibák listája összegez. A szervezőbizottság újra összeállt, és hamarosan elkezdi a jövő évi program szervezését – most már tapasztalatok birtokában, lehetőleg kiküszöbölve az első rendezvény hibáit.

 

November 28-án kerül sor az országos műveltségi vetélkedőre. A Pályázati Bizottság elnöke, Horváth Attila tájékoztatta az elnökséget a pályázattal elnyert ajándékokról, amelyben a vetélkedő győztesei részesülnek majd. Mint a szervezőbizottság vezetője, elégedetten állapította meg a széles körű részvételi szándékot. Az elnökség megszavazta, hogy a háromfős csapatokat két fő kísérhesse a budapesti vetélkedőre.

 

Az értekezlet további részében szervezeti, gazdasági kérdéseket vitatott meg az elnökség. Benne járunk a nyugdíjas találkozók évadjában, s mivel most már megyénként kell ezeket megtartani, az elnök úr arra kérte a régiófelelőket, hogy figyeljék, minden igazgatóság megrendezi-e - egységesen megfelelő színvonalú vendéglátással.

 

Az elnökség egy része az értekezlet után elindult, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Vám- és Pénzügyőri Tanszék meghívására látogatást tegyen az ott képzésben részesülő fiatal pénzügyőröknél. A rendezvény címe Generációk találkozása. 

B. Gados Júlia

 

 

Asztali nézet