MENÜ

 

Elnökségi értekezlet

2018. május 23.

 

Teljes létszámban volt jelen az elnökség e témagazdag értekezleten. 

A Közgyűlés értékelése

Márciusi küldöttgyűlésünk többek véleménye szerint is előremutató, életteli volt. Az előforduló szervezési hibákból viszont tanulni kell, a Jelölő Bizottságnak alaposabban fel kell készülnie az „időközi választásokra” is – vélekedett dr. Kaizinger Tibor elnök, utalva a Felügyelő Bizottság elnökének megválasztása körüli anomáliára. 

Főzőverseny

Ezt követően a nyugat-dunántúli régió hévízi főzőversenyét méltatta, s gratulált Rózsa Róbert régiófelelősnek, és a térség vállalkozó kedvű nyugdíjasainak a sikeres verseny lebonyolításáért. Hamarosan követi őket a többi régió is. Nem vállalta minden klub a részvételt, ezért akad olyan régió is, amelyik nem indít csapatot az országos döntőn, amelynek időpontja szeptember 8. lesz. Az elnökség megszavazta, hogy az időben regisztrált nyugdíjasaink ingyenesen kaphatnak ebédet, egy ebédjegyért egy tányér bográcsgulyás jár. A jegy nélkül érkezők a büfében vásárolhatnak maguknak enni- és innivalót. (Azért kell időben jelentkezni, hogy tudják a szervezők, hány fő számára főzzék a közös ebédet, mennyi alapanyagot vásároljanak.) Minden csapat 5000 forint hozzájárulást kap a költségvetésből

Jelen volt az értekezleten a Debreceni Pénzügyőr Klub vezetője, Varga István, aki a Pályázati Munkabizottság tagjaként korábban felvetette az I. NAV NYOSZ Gasztronómiai Fesztivál megrendezésének ideáját. Megbízást kapott a verseny és találkozó szervezésére, menedzselésére. Nagy Gyula észak-alföldi régiófelelős mint szakmai tanácsadó segíti a munkáját. Az országos főzőverseny témájára Horváth Attila, a munkabizottság elnöke kidolgozott egy pályázatot, amely jelenleg várólistán van, bízunk benne, hogy sikeres lesz. 

Lónyai kápolnaavatás

Júniusban kerül sor gróf Lónyai Menyhért restaurált családi sírkápolnájának átadó ünnepségére. A kápolna felújítási költségét - tízmillió forintot - a NAV NYOSZ indítványára Varga Mihály pénzügyminiszter jóváhagyásával kapta meg a lónyai önkormányzat. Falunap keretében történik az átadási ünnepség, amelyen az elnökség tagjai is részt vesznek. Díszőrséget adnak a pénzügyőrök, a Pénzügyőr Zenekar pedig műsorral járul hozzá a nagyszabású rendezvényhez. Lónya polgármester asszonyával és jegyzőjével egyeztető megbeszélést tartott dr. Kaizinger Tibor elnök és Bozányné Nemes Rita titkár asszony a Mátyás utcában. 

Adatvédelmi törvény

Május 25-én lép hatályba az EU általános adatvédelmi szabályzata (GDPR). Minden klubtagnak nyilatkoznia kell majd, hogy hozzájárul-e adatainak (telefonszám, lakcím, e-mail cím stb.) eddig megszokott kezeléséhez. Gyakorlatilag minden úgy zajlik majd, mint eddig, de e személyes engedélynek mielőbb meg kell lennie, mert büntetéssel sújthatják a Szövetséget ennek hiányában.  Mindennek figyelemmel kíséréséhez, a helyes adatkezelés ellenőrzéséhez adatvédelmi megbízottra lesz szüksége a Szövetségnek. 

Könyvelőprogram telepítése

Másik fontos megoldandó feladatként jelezte a titkár asszony, hogy a megnövekedett feladatokhoz könyvelőprogramot kell beszereznünk, használnunk. Ehhez saját, önálló, a NAV rendszerétől független számítógépre lenne szükség a szövetség irodájában. Az elnökség hozzájárult a beszerzéshez. 

Hogyan kezeljük a közpénzt?

Tájékoztatást adott Horváth Zoltán elnökhelyettes az általa vezetett Gazdasági Bizottság felmérésének eredményéről. A kluboknak küldött kérdéscsomag válaszainak alapján javasolta, hogy az elterjedt gyakorlatnak megfelelően a pénzkezeléssel megbízott tisztségviselő otthon tarthassa a klub pénzét, jól elkülönítve a családi kasszától. A biztonságos módszert is tartalmazó előterjesztést az elnökség elfogadta. Támogatta továbbá a pénzkezeléssel megbízottak számára tervezett országos értekezletet, amely a még pontosabb, szabályszerűbb munkát segítené elő. 

Pályázataink

A Pályázati Munkabizottság átalakítását jelentette be Horváth Attila, a bizottság elnöke, a Szövetség alelnöke. Mivel a megalakuláskor jelentkezők többségének munkájára, aktivitására nem számíthatott, új munkatársakat kellett keresnie. Az elnökség megszavazta, hogy a bizottság elnöke a továbbiakban saját hatáskörben döntsön a grémium személyi összetételéről.

Egyúttal ismertette két új pályázati téma lehetőségét. Az egyik egy fotópályázat, amelyre 6-6 fényképpel lehet jelentkezni (októberben lesz aktuális). Szellemi vetélkedő lenne a másik pályázat. A elmebajnokság regionális fordulóit követné az országos döntő Pasaréten, novemberben. Megszavazta mindkét tervet az elnökség. A pályázatok kiírása időben megtörténik. 

A Honlap „lomtalanítása”

Talán már fent is van a honlapon Csík Bálint felhívása, hogy nagytakarítás miatt a feltett szöveget és fotókat kiteszi merevlemezre, amely mindent megőriz. Ha valaki szeretne bármit is lementeni magának, időben jelezze, mert már nem fogja megtalálni, csak némi utánjárással. Számítani kell arra is, hogy június 11-e után a cikkek mellé küldött fotókból az első 10-15 megjelenik, a többi legfeljebb az archívumot gazdagíthatja. Mindenki válogassa ki tehát a legfontosabb képeit, és csak azokat küldje el, mert így nem éri majd csalódás.

 

Gados Júlia

 

 

Asztali nézet