MENÜ

 

 

Nemzeti ünnepünk,

október 23.-a alkalmából

dr. Sors László, a NAV vezetője

 

 

JUHÁSZ GÁBORNÉ asszonyt

(Adóhivatali Központ Klub)

 

 

NAGY LÁSZLÓNÉ asszonyt

(Szabolcs megyei Adóügyi Klub)

 

„Bezerédj-díj" ezüst fokozata,

 

 

VARGA IMRE

nyugalmazott pénzügyőr ezredes urat

(Pécsi Pénzügyőr Klub)

 

"Szent Máté érem" arany fokozata,

 

 

FARKAS JÓZSEF

nyugalmazott pénzügyőr hadnagy urat

(Nagykanizsai Pénzügyőr Klub)

 

"Szent Máté érem" ezüst fokozata,

és

 

BOGSCHÜTZNÉ GADOS JÚLIA

nyugalmazott pénzügyőr főhadnagy asszonyt

(Fővárosi Pénzügyőr Klub)

 

soron kívüli előléptetés

 

elismerésben részesítette.

 

 

 

További támogató segítségükre számítva, gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

 

 

 

CSILLAGHULLÁS

 

Néhány hete az Országos Fináncnapon énekeltük önfeledt vidámsággal, hogy "Szép leányok, szép leányok, szép leányok ne sírjatok! Hullanak már, hullanak már, hullanak már a csillagok!", miközben mutogattunk a vállunkra, mivelhogy a rendfokozati előléptetés beceneve volt a csillaghullás aktív korunkban.

 

Az ember közben nyugdíjas lett, s az efféle izgalmak, örömök elmaradnak az életéből. Vagy mégsem? Jogszabályi lehetőség ugyanis a nyugdíjasok egyszeri soron kívüli előléptetése. Az elnökség javaslatára sokan részesültek már ebben az elismerésben a legmagasabb szintig.

 

Mindig elnéző jóindulattal mosolyogtam az érintetteken, ugyan minek örülnek annyira, amikor egy fillérrel nem emelkedik ettől a nyugdíjuk, és már váll-lap sincs egyenruha hiányában, ahová az újabb csillagot fel lehetne szerelni...

 

Aztán egyszer csak érkezik egy meghívó az október 23-i központi ünnepségre. Úristen! Nyilvánvaló, hogy valamilyen elismerésre tett javaslatot a NAV NYOSZ elnöksége, amit ezek szerint el is fogadtak odafönt. A kis főhadnagyocska csinosan felöltözik, tűsarkújában kilejt amikor szólítják, az indoklást nem is hallja, arra koncentrál, hogy előbb a jobb kezét nyújtja kézfogásra, azután veszi át ballal a Valamit. Azt elhatározta, hogy bár a nyugdíjasok már csak Köszönöm!-öt mondhatnak, ő mégis hozzáteszi "A hazámat szolgáltam!"

 

A gyönyörű, finánc-zöld mappában ott lapul a 777-es számú előléptetési parancs, amely századosi rangba emeli a kitüntetettet. Hihetetlenül jó érzés, átmelegíti a szívet - maga a ceremónia, s főként, hogy értékelik az ember munkáját. Élmény volt találkozni a még aktív állományú fiatalabb kollégákkal is. Mivel jelen volt a javaslattevő dr. Kaizinger Tibor NAV NYOSZ elnök is, alkalmam volt máris megköszönni ezt a meglepetést És már nagyon is megértem mindenki örömét, aki a soron kívüli előléptetés, vagy bármely más elismerésben részesült!

 

Külön csodálatos ajándék volt számomra, hogy - mivel aznap Balatonfüreden tartottunk elnökségi értekezletet - együtt ünnepelhettem a nagy eseményt drága kollégáimmal, régi és új barátaimmal. Természetesen addig nem léphetett hatályba az előléptetésem, amíg nem koccintottunk rá - ez régi szabály köreinkben!

 

Bogschützné Gados Júlia

 

 

Asztali nézet