MENÜ

 

 

A mi Józsink

 

 

Ha Isten ítélete vitatható lenne, most perbe fognánk: gyorshajtás okán. Két hónap alatt ugyanis egy olyan embert, kollégát szólított magához, aki évtizedeken át volt a mi szemünk, lábunk, kísérőnk és egyszemélyes biztosító társaságunk. Míg utasai pihentek, lazítottak, ő összes figyelmét koncentrálva rótta a keskeny, kátyús utakat vagy éppen az európai nyílegyenes autópályákat – nappal és éjjel, hőségben és jeges úton, hétköznap és hétvégén. Hiszen életekért volt felelős: zenészek, sportolók, delegációk, nyaralni utazók, táborozó gyerekek életéért, biztonságos célba éréséért. Most pedig, amikor ő is a megérdemelt nyugdíjas évek pihenését tervezhette volna – nincs többé.

 

Kánai József

 

túlságosan fiatalon, 64 évesen, mondhatnánk, ereje teljében, súlyos és vissza nem fordítható betegség következtében távozott közülünk. Tán nincs az országnak olyan szeglete, ahol ne ismerték volna, ahol ne tudták volna, ki ő, ki a mi autóbusz vezetőnk,

 

a mi Józsink.

 

Mindig vidám, és nyugodt hangja messziről kirítt a társaságból, kacagása nemkülönben, életében begyűjtött úti-sztorijai mindig jó hangulatot teremtettek, amikor kiszállva a kormány mögül, esténként neki is volt módja összeülni egy kis lazító fecsegésre. Míg kollégái körében „csak” népszerű volt, hűséges és kitartó férjnek, gondos apának és gyöngéd nagypapának bizonyult. Nem kérdés, hirtelen távozásával családját érte a legnagyobb veszteség, akik felé ezúton is kifejezzük őszinte együttérzésünket.

 

Míg élt és vezetett – Isten után – az ő kezében volt utasai élete. Mostantól ő van Isten tenyerén valahol a mennyei országúton. Kollégánk, barátunk, Kánai József, emlékedet szívünkben örökre megőrizzük, nyugodj békében, legyen számodra sima és egyenes út a megváltás felé.

ue

 

 

 

Józsi több évtizeden keresztül volt a Vám- és Pénzügyőrség, majd a NAV autóbusz vezetője. Június 1-jével ment el nyugdíjba, de egy percig se élvezte a nyugdíjas állapot szépségeit.

 

 

Hamvainak szórására

2018. augusztus 15-én

a Fiumei úti sírkertben került sor.  

 

 

 

csb

 

 

Asztali nézet