MENÜ

 

Bazsarózsamezőn jártak a pécsi nyugdíjasok

 

A pécsi Pénzügyőr Klub a tavalyi évhez hasonlóan bazsarózsatúrát szervezett e kedves kis növény eredeti élőhelyére, Hosszúheténybe. A túrára meghívást kaptak a Baranya megyei adóági klubtagok is. A meghívásnak eleget téve csatlakoztak hozzánk, így egy csapatként indultunk útnak a nyárias áprilisi reggelen.

Miután leszálltunk a buszról, volt kolléganőnk, Orbán Évi köszöntött bennünket, és kalauzolta csapatunkat a bazsarózsával benőtt mező felé. A kellemes erdei-mezei séta során élveztük a jó levegőt, az orgonaillatot és madárcsicsergést. Gyönyörködtünk a mecsekaljai falucska panorámájában, amely békésen húzódik meg a Kelet-Mecsekben a Zengő lábánál.

Aztán hirtelen a sokféle mezei virág közül előbukkant kirándulásunk célpontja, az első bazsarózsa. Az élénk rózsaszínű szirmok egyre-másra bukkantak elő a zöld környezetből, és mintha csalogattak volna bennünket mind beljebb az erdőbe: „gyertek csak, gyertek csak, kedveskéim”.

Engedve a virág csábításának és kedves túravezetőnk bátorításának, behatoltunk a bánáti bazsarózsák valóban varázslatos világába. Jó időpontot választottunk, hiszen a rózsák egy része bimbós állapotban volt még, míg másik részük már teljes virágzásban.

Gyönyörködtünk, pihentünk és jóízűt beszélgettünk a természet lágy ölén. Ki-ki a magával hozott tízórait elfogyasztotta, majd folytattuk körutunkat, amely visszavezetett a Hosszúheténybe. Elköszöntünk vezetőnktől, akitől még azt is megtudtuk, hogy kb. 6,5-7 km-t tettünk meg. Busszal tértünk vissza Pécsre.

Megállapítottuk, hogy ismét egy tartalmas együttlétben volt részünk a jó levegőn varázslatos környezetben. Ezt a programot jó szívvel tudjuk javasolni szövetségünk valamennyi klubjának.

Fischer Péter

Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas Klub

 

Képes beszámoló ⇒

Asztali nézet