MENÜ

 

Balatonfüredi majális

 

Az időjárástól függetlenül mindig megtartja hagyományos majálisát a Veszprémi Pénzügyőr Klub Balatonfüreden, a pénzügyőr üdülőben. Ezen az eseményen rendszeresen részt vesz a veszprémi pénzügyőrök küldöttsége is Stark Attila ezredes, igazgatóhelyettes vezetésével. Idén második alkalom, hogy ellátogatott Dégi Zoltán a Veszprém megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatója is a pénzügyőr nyugdíjasok klubnapjára, de mint később kiderül, nem csupán udvariassági gesztusként. És természetesen jelen van immár tizenöt éve Kanczler László pénzügyőr őrnagy, osztályvezető, aki igen fontos szereplője az összejöveteleknek.

 

A klubvezető, Zimonyiné Kishonti Judit a szűkkörű klubgyűlésen beszámolt a küldöttértekezletről hallgatóságának, és kitért a negyedszázados jubileumi ünnepség előkészületeire, átadva a szót Horváth Károlynak, aki bemutatta a részletező alapossággal általa összeállított írásos anyagot. Klubalapítóként elvégre ő ismeri legjobban a két évtizedig vezetésével működő kis közösség történetét.

 

Ünnepi eseménnyel zárult a klubgyűlés, amelyre már a vendégek is hivatalosak voltak. A klubvezető Nyugdíjasokért Emlékérem elismerést nyújtott át Kanczler Lászlónak, aki bizony kiérdemelte e kitüntetést azért a sok finom, másfél évtizede minden évben megfőzött pincepörköltért, bogrács gulyásért, amely nélkül nem is lehetne igazi a majális. Még Horváth Károly klubvezető nyerte meg az eredetileg szakács végzettségű veszprémi kollégát a klub számára.

 

Mindössze nyolc bor indult a hagyományos házi borversenyen. Mivel a tavalyi időjárás nem kedvezett a szőlőtermesztésnek, ez kedvezőtlenül hatott a borok minőségére. A borbírák egyelőre nem elégedettek az idei meteorológiai teljesítménnyel sem. Nagyon figyelte szakszerű értékelésüket az igazgató úr is, aki második helyezést ért el borával a megmérettetésen.

 

Kellemes, humorral, élcelődéssel tarkított ebéd következett, ahol Horváth Lujza, a klub oszlopos tagja – mint a nap folyamán végig – aktívan kivette részét a háziasszonyi teendőkből, miközben   jegyzőkönyvvezető is volt. Új szerepkörben – friss nyugdíjasként – segédkezett Németh Györgyné, közismert nevén Valika, az üdülő most már volt gondnoka. Elődjével, Ottlecz Károllyal és feleségével, Margittal növelték a klub létszámát, és csökkentették az átlagéletkorát. Laci barátunk főztje most különösen ízletes volt, kiegészítve a meglepetésnek szánt friss uborkasalátával - mintha megérezte volna, hogy e napon még inkább a figyelem középpontjába kerül...

Gados Júlia

 

 

Asztali nézet