MENÜ

 

Az 1980/1981-es Pénzügyőr Alapfokú Szaktanfolyam végzősei újra találkoztunk 38 év után Budapesten,  a VPI-n ( Harmat u. 202.).

 

A találkozónk szervezését Nagy Péter, Bakos Erzsébet, Timóczki Ferenc és Mattusich Márton-nal összefogva kezdeményezték, még szeptember végén.

 

A nehéz kezdés után fel-fel zárkóztak a jó ügy mellé az egykori tanfolyamtársak az A. és B. osztályból is.

 

A  Facebook csoportot létrehozta, működtette és gondozza: Bakos Erzsébet, majd pedig jó-néhányan oda is becsatlakoztunk. Nagy volt mindvégig az izgalom, a nyüzsgés a számtalan Facebook, telefonváltás, stb. Persze volt is mit kutatni utánunk széles e Magyarországon, de néhány szorgos segítő is előkerült még, s besegítettünk a kollégák felkutatásában.

 

Így sikerült összehozni a 2019. november 08-iki találkozót 11,00 órára, amelyre 34 fő ígérkezett, hogy el tud/fel tud jönni. Az idő azonban hála az örök körforgásnak nem állt meg, s a találkozás is hamar elérkezett.

 

A VPI meglátogatása után az ünneplő köszöntő szavakra, az oktatóink köszöntésére, az ebédre, s az ünneplésre már a szomszédos Seni-Hotel éttermében  került sor.

 

Mattusich Márton mondott köszöntő szép beszédet, melyben külön tisztelettel is köszöntötte a meghívott és jelenlétükkel bennünket megtisztelő akkor iskola pkh. is volt Czikora András nyugalmazott dandártábornok urat, s az osztályfőnökeinket, dr. Balogh István alezredes és Jakab Zoltán őrnagy urakat, egyben mint oktatóinkat, majd pedig adott számunkra egyéb tájékoztatást és áttekintést a távol maradt tanfolyamtársainkról.

 

Ezek után  pedig  az elhunyt oktatónkról, az elhunyt iskola pk.-ról, a tanfolyamtársaink közül pedig a már szintén elhunytakról emlékeztünk meg: Gorzsás Antal emlékező és búcsúzó gondolataival, s a külön asztalnál lévő osztálytablónk előtt egy-egy szál fehér-rózsa letételével, a bejátszott kísérő zenével, majd pedig egy-egy gyertya meggyújtásával is kellő tisztelettel, méltósággal adózva mindannyiuk emlékének.

 

Az emlékezés perceit meghaladva folytatódott a találkozó pezsgős koccintással, pohárköszöntővel, s a finom és igen bőséges ebéddel (húsleves és klf. rántott húsok, köretek).

 

Az ebéd  szépséges örömein túljutva következett a mindenki publikus Önbemutatkozása. 

 

Az estébe nyúló beszélgetés közben az asztalokon lévő tálakon még bőséges finom falatok vártak a további elfogyasztásra. Azokat pedig a poharazgatás, beszélgetés, emlékek visszapörgetése, élmények felidézése közben, illetve a végén fogyasztottunk el.

 

A közben fel, felcsendülő zenére, hazaindulás előtt még táncra is perdültek a táncoslábúak.

 

A kedves élményt nyújtó, régi szép emlékeket megidéző, szép találkozót 18,30 órakor fejeztük be azzal, hogy kettő (2) év múlva szeretnénk újra összehozni a 40 éves találkozót.

 

MI TUDJUK, HOGY AZ ÉLET ÜNNEPEK ÉS EMLÉKEZÉSEK, MEGEMLÉKEZÉSEK NÉLKÜL OLYAN, MINT A HOSSZÚ ÚT MEGÁLLÓ NÉLKÜL.

 

Találkozónk végén a viszontlátás reményében, jó utat és jó egészséget kívántunk a már szépkorúvá lett osztálytársak egymásnak. 

 

Köszönet, forró kézszorítás, ölelés, vállveregetés a szervezőknek, aktív segítőknek, s még külön köszönet a mindent átfogó és összerendező MM-nak!

 

TALÁLKOZZUNK ÚJRA, GYERTEK EL

MÉG TÖBBEN 2021- BEN!?

 

Üdvözlettel és köszönettel a jó-csapat nevében:

Gorzsás Antal

(2019. november 18.)

 

 

Asztali nézet