MENÜ

 

 

Partiarcok a Római parton

 

 

A tavalyi, jó emlékezetű Római-parti hajókázást és halazást megismétlendő, augusztus 16-án, csütörtökön, huszonegy bátor jelentkező akadt a Fővárosi Pénzügyőr Klub tagságából, akik dacolva a kánikulával, vállalkoztak az idei kiruccanásra. Ám – mint a Gellért-téri hajóállomáson kiderült -, a huszonegyes se mindig nyerőszám, ugyanis a BKK lélekvesztő hajó-személyzete az említett kikötőben teltházat jelentett, így a fele társaság szárazföldön, villamossal és HÉV-vel közelítette meg a budai csónakházak örök birodalmát. Ők kénytelenek voltak végigsétálni a lakótelepen, ahol kedvcsinálóként már kora délelőtt játszott az utcazenész és működött a frissítő párakapu.

A Duna-parti vendéglátó egységek még a délelőtti söprögetés-locsolás-takarítás jegyében éledeztek, de megörülvén a korán érkező vendégeknek, került hamar frissen sült hekk, jóféle csapolt sör, palacsinta, kinek-kinek ízlése szerint. Lakmározás közben egyik adoma, emlék, sztori követte a másikat, az árnyas teraszon jó hangulatban telt az együtt töltött néhány óra.

Csak az érkezés volt csoportos, a távozás szabadon választott. Volt, aki – kihasználva a közelséget – elruccant még a NAV Királyok úti strandjára csobbanni, mások a belváros felé is hajóra szálltak, remélve, hogy a telhetetlen szomjú Nap indulásig nem hörpinti ki a mederből az összes vizet.

Ha még jövőre is (mobilgáttól) érintetlen lesz a nosztalgikus terület, örülnénk, ha klubunk számára hagyománnyá válna egy kellemes pihenőnap a Római-parton.

Gondolatban viszont készülünk már az augusztus végi szezonnyitó klubnapra, és javaslom, nézzünk utána az őszi programkínálatnak is, melyek széles választékot kínálnak kirándulni, művelődni, kikapcsolódni vágyó klubtársainknak.

Szép nyárutót, kellemes indián nyarat kívánok kedves klubtársaimnak!

UE

 

Bircsák Adorján zenés, képes diaösszeállítása ⇒

Aki elszeretné menteni, az minél előbb töltse le, mert nem lesz sokáig Dóri Google drive-r tárhelyén elérhető.

 

 

 

 

Asztali nézet