MENÜ

 

 

A mi világunk lencsén keresztül

 

 

Két évvel ezelőtt kaptak fotózó nyugdíjasaink először lehetőséget, hogy képeiket elküldjék a NAV NYOSZ által szervezett és patronált, A mi világunk lencsén keresztül című fotópályázatra. Mint még oly sok alkalommal tesszük majd, most is megemlékeztünk Tánczos Imréről, emlékének ajánlva a kiállítást. Az általa elindított és szervezett Élethosszig alkotva című kiállításokra ugyanis szép számmal érkeztek fényképek is, innen támadt az önálló fotókiállítás ötlete.

 

Öttagú zsűri bírálta el húsz pályázó 120 fotóját – természetesen anonim módon, hiszen a titkárság külön fájlba mentette el a beküldött képeket. Végül a legjobbnak ítélt huszonöt kép közül választották ki a bemutatásra érdemeseket. A Pasaréti klubházban berendezett kiállítást dr. Kaizinger Tibor, a NAV NYOSZ elnöket nyitotta meg, köszöntve a megjelent alkotókat, érdeklődőket és a zsűritagokat. Szakmai szempontból értékelte a beküldött fotókat Láng-Miticzky András pénzügyőr alezredes a zsűri elnökeként, megemlékezett Tánczos Imréről, majd  megköszönte Bozányné Nemes Rita titkárnak sikeres előkészítő, szervező munkáját. Kultúrtörténeti érdekességeket osztott meg a hallgatósággal Dvorszky Anikó, a NAV Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumának munkatársa a fényképezés történetéről. Végül kihirdették a verseny eredményét, majd átadták a díjakat a következők szerint:

 

1. helyezett: Károlyi Barnabás – Gyöngyháló,

 

 

2. helyezett: Fogarasi Lászlóné – Macska a tetőn,

 

 

3. helyezett: Kunvári Gábor – Csángóföldön című fotója.

 

 

Különdíjban részesült Talpas Balázs felvétele Mosoni-Duna címmel.

 

 

A kiállított fényképek alapján nem lehetett könnyű dolga a zsűrinek. Sokan úgy gondoljuk és reméljük persze, hogy a mi felvételünk annyira eltalált, annyira jó, egyszóval díjra érdemes... Aztán mélységes csalódás, sértődöttség, ha mégsem. Ezt pedig el kell fogadni! Azzal, hogy legközelebb ismét próbálkozunk...

 

Cikk, képek: BGJ

 

 

A Pasaréti klubház első emeletén kiállított 25 darab képet, ide kattintva nézheted meg.

 

 

Károlyi Barnabás megnyitón készült képei ⇒

 

 

 

Asztali nézet